ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-UĞURCAN DEMİR

Van’daki yoğun ziyaretlerin ardından son gün değerlendirmesi yapmak üzere gazeteciler ile buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün sabah Edremit ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programda partili ve gazetecilerle bir araya geldi. Babacan, kentteki gazetecilerin sorularını cevapladı. Vatandaşların sıkıntı ve taleplerini birinci ağızdan dinlediklerini belirten Babacan, her gelişinde partiye ve kendilerine olan ilginin arttığını dile getirdi.

ÜÇ GÜNLÜK YOĞUN BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİK

İlk olarak 3 günlük programa değinen Babacan, “3 günlük yoğun bir programın şu anda final noktasındayız. Buradan havaalanına oradan inşallah Ankara’ya dönüyoruz. Biliyorsunuz bu hafta programımız Muş’ta başladı. Muş’ta Korkut ilçesine geçtik. Oradan Hasköy’e geçtik. Güzel buluşmalar gerçekleştirdik. Akşam Muş merkezdeydik. Orada da güzel katılımlı programlar yaptık, hoş sohbetler gerçekleştirdik. Ertesi sabah Muş’un Bulanık ilçesindeydik. Ardından Malazgirt’teydik. Ardından Ağrı Patnos’a geçtik. Evvelsi akşam Erciş’teydik. Erciş İl binamızın açılışını güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Dün öğleden sonra Van’a ulaştık. Van’da çarşı pazar selamlaşma yaptık. Ardından il binamızın açılışını gerçekleştirdikten sonra bizim Kurucular Kurulu Üyemiz Rojhat Ölmez Beyin düğününe iştirak ettik. Oldukça yoğun katılımla Rojhat kardeşimiz evlendi” dedi.

“VAN’DA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT YAPISININ TEMELİNİ ATTIK”

Babacan, Van’da güçlü bir örgüt yapısının temelini attıklarını dile getirerek, “DEVA Partisi Türkiye’nin yeni kurulan bir siyasi partisi. Kuruluşumuzun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen 81 ilde de il başkanlarımız görevinin başında. Ayrıca Türkiye’de yaklaşık 720 ilçede ilçe başkanlarımız görevinin başında. Büyük bir örgüt yapısı kurduk. Bu örgüt yapısı her gün genişliyor. Daha çok ilçeye, mahalleye gidiyoruz. Böylece Türkiye’de tüm kılcal damarlara kadar örgütlenme ağını inşallah tamamlamış olacağız. Teşkilat bizim için önemli çünkü vatandaşlarımızı dinlemek, anlamak ve ilk ağızdan partimizin ilkelerini, değerlerini, planlarını, projelerini anlatmak son derece önemli. Van’da da teşkilatımız oturdu. Hemen hemen tüm ilçelerde varız ve bu şekilde Van’da da bu güzel ilimizde de güçlü bir örgüt yapısının temelini atmıştık zaten, üstüne ekleye ekleye gidiyor çok şükür” diye aktardı.

BABACAN: VAN İLE İLGİLİ EYLEM PLANIMIZ OLACAK

Babacan, iktidara geldiklerinde Van için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin bölgesel kalkınmışlık açısından farklılıkları en önemli sorunlarından bir tanesi. Bunu gidermek de ancak özel, hedefli programlarla mümkün. Her il için eylem planı hazırlıyoruz. En önemli 5 konu neyse bu 5 konuyu tespit edip onunla ilgili ne yapacağımızı açıklayacağız ayrı bir seri gelecek. Van ile ilgili eylem planımız yer alacak. Bizim il başkanlıklarımız, yerel yönetimler ve şehircilik başkanlığımız beraber bu çalışmaları yürütüyorlar. Dolayısıyla asıl detaylar orada olacak” şeklinde konuştu.

“VAN GÖLÜ KİRLENİYOR”

Babacan, Van Gölü’nün kirlendiğini belirterek şunları kaydetti: “Van’a gelir gelmez gördük ki Van Gölü kirleniyor. Dolayısıyla çevre meseleleri yine önemli bir konu. Belki ekonomi günlük hayatta çok can yakıyor ama ondan sonra dillendirilen konu adalet talebi. Özellikle özgürlükler, eşit vatandaşlık, fırsat eşitliği talebi. Önemli bir talep ve ayrıca sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uğradığımız yerlerde vatandaşlarımız kendi temel haklarını yaşamak istiyorlar. Devletin bunları olması gerektiği gibi tanımasını bekliyorlar haklı olarak. Bu hak taleplerinden biri de ana dil. Ana dili ile ilgili kısıtlamaların normalleşmesini talep ediyorlar. Sık sık dillendirdiğimiz konular bunlar. Açılışta da dile getirdik. Bu konuda duruşumuz çok net çünkü sorun belli. Türkiye’de bir Kürt sorunu var. Sorun belli ama şu andaki hükümet artık bunu inkar ettiği için Kürt sorununu tekrar dirilttiği için çözemiyor. Onu da çözmek bize nasip olacak. Çok gerçekçi bir hazırlık yapıyoruz.”

BABACAN: VAN’A HER GELİŞİMDE ÜZERİNE EKLEYE EKLEYE GİDİYOR

Önceki ziyaretlerine nazaran ilginin bu defa arttığının altını çizen Babacan, “Hem Erciş’te hem Van’da otobüsümüzle caddelerden, sokaklardan geçerken vatandaşlarımızın olan o iletişimimiz, otobüsten inip çarşı pazar gezerken esnafla, vatandaşlarımızla sohbet ederken aldığımız izlenim son derece olumlu. DEVA Partisinin tanınırlığı, bilinirliği artmış durumda. Bu çok önemli. Daha fazla insan haberdar DEVA Partisinden. Haberdar olan insanların da partimize bakışı son derece olumlu. Zaten bizi bilen tanıyanların bakışı son derece olumlu. Daha önceki ziyaretlere göre bu ziyaretimize baktığımızda her Van’a gelişimde üzerine ekleye ekleye gidiyor. Daha önceki ziyaretlerimize göre iyi bir tabloyu partimiz açısından görüyoruz. Hem arkadaşlarımızın ortak tespiti böyle. Gelen tablodan çok şükür memnunuz. Van teşkilatımız kongre yaptığımız ilk 43 ilden birisi. Van’da il teşkilatımızda da bir dönüşüm oldu. Biz bunu bayrak yarışı gibi kabul ediyoruz. İlk kurucu il başkanımız Semra Hanım gerçekten güzel çalışmakta yaptı. Arkasından bayrağı Erdinç Beye teslim etti. Erdinç Bey şimdi devam ediyor” dedi.

“EYLEM PLANLARI HAZIRLIYORUZ”

Her alanda eylem planları hazırladıklarını ifade eden Babacan, “Bunun dışında her alanda hazırlıklar yapıyoruz. Eylem planları hazırlıyoruz. Eylem planları bizim seçimlerden sonra yapacaklarımızın kapsamlı bir anlatımı aslında. Bu şekilde eylem planlarını çalışıyoruz, istişareyle hazırlıyoruz ve kamuoyuna duyuyoruz. İlk defa bir siyasi parti seçimlerden önce seçimlerden sonra yapacaklarını bu kadar detaylı bir şekilde ortaya koymuş oluyor. Dolayısıyla bir ilki gerçekleştirmiş olduk. İnşallah ülkemizin bütün sorunlarının çözümüne talibiz. Bütün sorunlara el atmak için kadromuzu, planlarımızı hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim