Erciş’te TOKİ tarafından yaptırılan 500 adet konut, çekilen kura ile kiracılara verildi. Alkanat ile Kışla Konteyner Kentlerinde kalan kiracı depremzedeler, kuranın ardından kendilerine haksızlık yapıldığı iddiasıyla dün öğle saatlerinde Erciş Kaymakamlığı önünde protesto gösterisinde bulundu. Akşam saatlerinde konteyner kentte ateş yakıp eylemlerine devam eden depremzedeleri haber yapmak için alana giden DHA muhabiri Kenan Aşçıoğlu, bir anda saldırganların taşlı saldırısına maruz kaldı. Kafasından ve vücudundan taş darbeleriyle yaralanan Aşçıoğlu, kanlar içinde kaldı. Güvenlik tedbiri almak için alana gelen polisler tarafından hastaneye kaldırılan Aşçıoğlu’nun başına 4 dikiş atıldı. Aşçıoğlu, hastanede 4 saat müşahede altında tutuldu.

Vatandaşların sıkıntılarını aktarmak için alana gittiğini anlatan Aşçıoğlu, “Ben depremzede kiracıların hakkını korumak için oraya gittim ancak onlar beni bu hale getirdi. Bana saldıranlardan davacı olacağım” dedi. Bu arada olayın ardından ilçede görev yapan gazeteciler de meslektaşlarının yanından ayrılmadı. Yapılan saldırıyı şiddetle kınayan gazeteciler, bir an önce faillerin bulunmasını istedi.

VGC’DEN SALDIRIYA KINAMA!

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Van’ın Erciş ilçesinde görev yapan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri, depremzedeleri haber yapmak için gittiği konteyner kentte uğradığı saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı. VGC’den yapılan yazılı açıklamada, “Dün gece Erciş ilçesindeki Alkanat Konteyner Kenti’ne haber yapmak üzere giden DHA Erciş muhabiri aynı zamanda üyemiz olan Kenan Aşcıoğlu, buradaki bir grubun saldırısına uğradı. Görevi sadece habercilik olan ve toplumun sorunlarını kamuoyuna ulaştırmak için uğraşan gazeteci arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Ayrıca yetkililerden, bu olayın faillerinin bir an evvel bulunup gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Başından ve vücudundan darbe alan Aşçıoğlu, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunup acil şifalar diliyoruz” denildi. 

 

Editör: TE Bilisim