HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van halkını süren imha ve siyasi soykırım operasyonlarına karşı başlatacakları ‘Size savaş yaptırmayacağız’ etkinliklerine katılmaya çağırdı.

 

Van’da yarın saat 18.00’da düzenlenecek olan yürüyüşle başlayacak olan ‘Size savaş yaptırmayacağız’ etkinliğine ilişkin HDP, DBP, TUYAD-DER, GÖÇ-DER, YÖDER, KJA, BARIŞ ANNELERİ MECLİSİ, MEYA-DER, MHD, VADAY-DER, MKM, DİSK ve KESK tarafından HDP Van İl Binasında ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve HDP İl Yöneticileri katıldı.

 

“SÜREÇ BİTME AŞAMASINA GELDİ”

Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi,  31 yıl önce devletin Kürtlere uyguladığı inkâr ve asimilasyon politikalarının neticesinde başlayan 40 bin insanın ölümüne,  on binlerce insanın sakat kalmasına, cezaevine girmesine ve milyonlarca insanın yerinden, yurdundan göç ettirilmesine neden olan savaşı sona erdirmek amacıyla 2,5 yıl önce PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı ve tek başına büyük fedakârlıklarla bugüne kadar getirdiği çözüm sürecinin şimdi AK Parti tarafından bitirilme aşamasına getirildiğini kaydetti.

 

DİLEKÇİ: MÜZAKERE MASASINA GERİ DÖNÜN!

Halklara, kan, gözyaşı ve ölüm dayatıldığını ifade eden Dilekçi, “AKP’nin çözüm sürecini bitirmek için başlattığı imha ve inkâr operasyonlarının sonucunda sadece 10 gün içinde 50’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Savaşın bu ülke halklarına bir şey kazandırmayacağı ortadayken halklarımıza dayatılan savaşa karşı barış mücadelesini daha da yükselteceğiz. AKP’nin kirli savaş hesapları halklarımızın barışa olan inancıyla bozulacaktır. Eğer onların tankı, topu, TOMA’sı ve türlü türlü silahları varsa halklarımızın da barışa olan özlemi ve tutkusu var. Sizin kirli hesaplarınıza karşı Türkiye halkları inadına barış diyor. Savaşa olan tutkunuzu meşrulaştırmak için HDP’ye yönelttiğiniz ithamlar nasıl 7 Haziran’da barışa yenildiyse, önümüzdeki dönem içinde de yenilmeye mahkûmdur. Operasyonları PKK’ye yaptığınızı iddia ediyorsunuz ama dün gece yaptığınız ev baskınlarında il yöneticisi arkadaşımız Herdem Acar hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Yöneticilerimize yönelik bu hukuksuz uygulamaları buradan bir kez daha kınıyoruz. 30 yıllık çatışma sürecinde Demirel, Erbakan, Çiller ve Ecevit bu ülkeye barışı değil savaşı dayattıkları için kaybettiler, bugünde siz kaybedeceksiniz. Bu yüzden diyoruz ki gittiğiniz yol; yol değil. İmralı tecridinden vazgeçin, son on gün içinde tutukladığınız yüzlerce arkadaşımızı serbest bırakın ve müzakere masasına geri dönün. Bunu hala yapma şansınız var.” Diye konuştu.

 

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET!

Ülkeye barışı getirecek olan temel unsurun halkların mücadelesi olduğunu dile getiren Dilekçi, “ Halklarımız ortak bir direniş ruhuyla barışı sağlayacaktır. Bu çerçevede bizlerde ‘Size savaş yaptırmayacağız’ şiarıyla sokaklara çıkıyoruz. Savaşa karşı barışı savunmak için en demokratik ve meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Onlar sırtlarını kirli odaklara dayarken, biz yine sırtımıza halklarımıza dayayacağız. Bu nedenle 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’da milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, STÖ temsilcilerimiz ve halkımızla birlikte İki Nisan Kavşağından Fegiyê Teyran parkına kadar gerçekleştireceğimiz barış yürüyüşü ile ‘Size savaş yaptırmayacağız’ etkinliklerimizin startını vereceğiz. Bunun yanında tüm halkımızı her akşam saat 21.00’da tencere tava çalarak siyasi soykırım operasyonları yapmaya çağırıyoruz. Tüm halkımızı barışı korumak için tüm halkımızı 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’da İki Nisan kavşağına bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim