Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşın içini ısıtacak haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğalgaz Tüketim Desteğinin artırıldığını açıklayarak bu tutarın ihtiyaç sahibi hanelere verileceğini belirtti.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ ÜCRETİ ZAMLANDI!

Doğal gaz Tüketim Desteğinde tutar artırıldı. Mevcut 415- 1.150 TL olan destek miktarı 900 TL – 2.500 TL olacak şekilde düzenlendi.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Doğalgaz desteğinde belirlenen tutarlar ödeme dönemlerine göre iki eşit taksitte gerçekleştirilecek olup birinci ödeme dönemi Mart/Nisan ve ikinci ödeme dönemi ise Ekim/Kasım'dır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgâhınızın bulunduğu(Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı güncel ikametgâhınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma

Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir. Sosyal Yardım Başvurunuzun değerlendirilmesi için ikametgâh adresinizin güncel olması gerekmektedir.

Başvuran kişinin:

  • Adresinin yurtdışı olması
  • Adres gizliliği kararının olması
  • 18 yaşından küçük olması
  • T.C. Vatandaşlığının olması
  • Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ifade ederek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” dedi.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Editör: TE Bilisim