ŞEHRİVAN HABER - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sivil toplum  kuruluşu temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde ulaştırma alanında yapılanları anlattı. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen Kars-Sivas arası hızlı tren konusuna değinen Bakan Arslan, Türkiye'yi ve bölgeyi demiryolu ağlarıyla birbirine bağlamaya devam edeceklerini belirtti. Bir çok bölge iline bu anlamda müjdeler verilmesine rağmen hali hazırda Kuzey Vangölü Demiryolu müjdesi bekleyen Van ile ilgili beklenen yine bir söz verilmedi.

 

KARS'A, ERZURUM'A KADAR GELECEK VAN'A GELMEYECEK

"Ülkemizi yüksek hızlı trenle tanıştırdık. Artık ülkemiz, Avrupa'nın  6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi olan bir ülke. Ama 'Ankara,  Konya, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli'nin bağlanmış olması bize yetmiyor' diyoruz.  Bütün çalışmalarımız ve hedeflerimiz şu; hızlı treni ülkenin her yerine yaymak. Yani İstanbul'dan sonra Kapıkule'den Avrupa'ya götürmek ve Ankara'dan bu tarafa.  Sivas'ın inşaatı devam ediyor. Erzincan'ın ihalesi devam ediyor. Hemen devamında Erzurum, Kars'ı da hızlı trene kavuşturacak çalışmayı yürütüyoruz."

 

DİYARBAKIR'A DA UĞRAYACAK, MARDİN'E DE...

Arslan, Kars'tan batıya doğru giden tren yükünün Karadeniz'e de  gitmesi gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti: "Kars'tan batıya giden tren yükünün Karadeniz'e de gitmesi gerekir.  Dolayısıyla Kırıkkale, Çorum, Samsun'a, Erzincan'dan Trabzon'a bağlantı  yapacağız. Erzincan'dan güneye, Sivas'tan güneye yani Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Mardin'e de inen demiryolu ağlarını yapacağız. Bunlar birbirinin  tamamlayıcısı.  Bunlar bizim için de ülkemiz için de çok önemli. Bu projelerin en  önemli halkalarından biri de Londra'dan kalkan bir trenin Pekin'e gidebilmesi  için Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi. Bu proje bölgemiz ve Kars için çok  önemli. İnşallah haziranda işletmeye açıyoruz."

Editör: TE Bilisim