Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) yeni başkanını seçti. Genel kurulda başkanlığı vekaleten yürüten Van Dinamik Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Suat Çiftçi, üyelerin tamamının oyuyla başkanlığa seçildi. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsayan iş dünyasından derneklerin oluşturduğu ve bölgenin kalkınmasını öngören DOĞUSİFED’in genel kurulu büyük ilgi gördü.

 

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) genel kurulda yeni başkanını seçti. Daha önce başkanlığı vekaleten yürüten Van Dinamik Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Suat Çiftçi, üyelerin tamamının oyuyla Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu başkanlığana seçildi.

 

ÇİFTÇİ GÜVEN TAZELEDİ

Divan Başkanlığı’nı Doğu Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay, Divan Başkan Yardımcılığı’nı Van  İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meral Ayhan ve Divan Katipliği’ni Tatvan Sanayi ve İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Agit Aslan’ın yürüttüğü genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlgili raporların kabul edilmesinin ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Suat Çiftçi ve ekibi güven tazeledi. Yönetim Kurulu Suat Çiftçi'nin başkan seçildiği genel kurulda yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Müslüm Erbay, Meral Ayhan, Agit Aslan, Mithat Çiftçi, Mehmet Selim Özen, Veli Kaya. Ayrıca denetleme kuruluna Mert Altaylı, Mehmet Kandaşoğlu, Serap Bayram seçilirken, disiplin kuruluna ise Mücahit Günbeldek, Cihan Gür, Mümtas Arslan seçildi.

 

‘İŞBİRLİĞİ ŞART’

Bölgesel kalkınmanın önemine değinen DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Suat Çiftçi, bölge kaynaklarının daha rantabl kullanılması için çalışma yürüteceklerini söyledi. Çiftçi, “Van depremi sonrasında bölge ekonomisinde ciddi bir kriz yaşandığı, barış süreci ile bu krizin aşılması için olumlu bir atmosferin oluştuğu, ancak süreçte yaşanan belirsizliklerle bu olumlu havanının yeniden kırılmaya doğru gittiğini görüyoruz. Ekonomideki bu olumsuz atmosferi kırmak için siyasi ve kısır çekişmelerden uzak durulması, güven ortamının oluşturulması tüm kesimlerin ortak paydada işbirliği yapması gerekiyor. Ekonomide yaşanan kriz ancak bununla mümkün olacaktır. Bölgenin tam anlamıyla kalkınması için birlikte hareket edilmesi zorunluluğu artık açıkça görülüyor.” Dedi.

 

‘BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ’

Van'ın bölgede en önemli ticaret merkezi olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Çiftçi, “Ekonomik, siyasi, sportif, kültürel ve sanatsal yönden aynı kaderi paylaşan Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illeri yeni dönemde yeni başlangıçlara ve önemli atılımlara sahne olması gerekiyor. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'un birlikte kalkınması, bölgesel işbirliğinin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak. Yeni bölgesel sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunacağız. Bu inançla 2015 yılından umutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Genel kurulun Van’ımıza bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kurul üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

 
Editör: TE Bilisim