Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Süer ile Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğünün eski yerleşkesinin ‘Millet Bahçesi’ olmasını talep etti.

Van Basın / Yunus Tuğrul – Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası açılış için gün sayıyor. Van’da millet bahçesi ve park alanlarının az olduğunu, diğer taraftan havaalanı bölgesi olması nedeniyle yüksek bina yapılması yönünde alanın değerlenemeyeceği bu yüzden millet bahçesi olarak halka açılmasının en uygun karar olacağı söyleyen Başkan Süer Van’ın geleceği için tüm kamu kurum ve kuruluş Başkanlarına birlik çağrısında bulundu.

VAN’A RENK KATACAK BİR MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Konuya ilişkin Vanbasin.net’e açıklamalarda bulunan Başkan Süer, “Değerli Van halkı DSİ binası bitiyor.Mevcut DSİ nin Yeri çok güzel bir millet bahçesi olur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir çok ilde millet bahçesi yapıldı bu çalışmadan Van mahrum kaldı. DSİ’nin mevcut yerleşkesi millet bahçesi için ideal bir yer, 20, 30 yıla yakın ağaçlandırma ve yeşil alanıyla Vana renk katacak bir millet bahçesi olacaktır. İpekyolu kentin merkezi haline gelecek zamanla, betonlaşmış yapılar geleceğimizi tehdit ediyor. Gelin hep birlikte Millet Bahçesi olması için mücadele edelim. Van’ın geleceği için, daha yeşil, daha temiz, daha gelişmiş bir Van için gelin el ele verelim, bu güzel alanı Millet Bahçesi olarak Van’a ve Van halkına kazandıralım” dedi.


‘VAN GÖLÜ AKTİVİSTLERİNDEN TAM DESTEK’

DSİ Van Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte boşaltılacak alanın Millet Bahçesi olması gerektiğini söyleyen Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel Başkan Süer’e tam destek verdi. Özel, “Van, büyükşehir olmasına rağmen yeşil alan bakımından yeterli alanlara sahip değildir. Büyükşehirlerde Kişi başına 10 m² bir yeşil alan düşmesi gerekirken maalesef kentimizde bu oran oldukça düşük durumdadır. Sonuç olarak doğası ve turizm potansiyeli açısından önemli merkezlerden biri olan Van şehri, ne yazık ki merkezi yaşam alanları içerisinde yeşil alana muhtaç bir durumdadır. Daha önce merkezi durumda bulunan karayolları bölge müdürlüğünün taşındığı alan Van halkı için yeşil alan olarak kullanılması gerekirken maalesef betona gömüldü. Bir şehrin gelişmişliği ve yaşam kalitesi yeşil alanın çokluğuyla ölçülür. Aldığımız bilgilere göre DSİ de mevcut bulunduğu yerden taşınacak. DSİ’nin yeri Van’ın nefes alabileceği merkezi bir konumda. Millet bahçesi olarak değerlendirilmesi betona gömülen Van halkı için oldukça önem arz etmektedir. Sosyal medyadan konuyu dile getiren İş insanı sayın Ali Süer’i destekliyoruz ve hassasiyetinden dolayı sayın Süer’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: vanbasin.net

Editör: TE Bilisim