Van’da siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Van'da miting düzenlenecek. Mitinge ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve STÖ temsilcilerinin katılımıyla açıklama yapıldı. HDP binasının bahçesinde yapılan açıklamayı görevden alınan Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman yaptı. Toplumların artık barışa ihtiyacının olduğunu söyleyen Duman, “Barış, bölge ve Türkiye halkları için çatışmaların ve savaşın sürdüğü ve derinleştiği bir dönemde, her gün ısrarla tekrarlanması gereken bir hedeftir. Barış mücadelesi, barışın imkan ve koşullarının olmadığı zamanlarda önemli ve değerlidir. Savaş ve çatışmaların olduğu ülke ve toplumlarda barış mücadelesini sürdürmek, barışın sözcülüğünü yapmak, bu talebin zeminini olgunlaştırmak en önemli görevlerden birisidir” diye konuştu.

"BARIŞ MÜCADELESİ İÇİN"

HDP, bileşenleri ve kurumların demokratik siyasetten tasfiye etmek için çabalandığına dikkati çeken Duman, “1 Eylül’de bir kez daha demokratik siyaset konusundaki kararlı duruşumuzu vurguluyoruz. HDP, demokrasi ve barış mücadelesini faşizme ve her türlü adaletsizliğe karşı kararlı bir şekilde sürdürecektir. Barış mücadelesinin toplumsal karşılığının yaratılması, bu talebi ete kemiğe büründürecek imkan ve koşulların oluşturulması için demokratik siyaset alanında elinden gelen her şeyi yapacaktır” ifadelerini kullandı.

MİTİNGE BULDAN KATILACAK

1 Eylül Perşembe günü Musa Anter Parkı’nda düzenlenecek olan mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bölge milletvekilleri katılacak. Mitingde Koma Sorjiyan ve Azad Bedran da sahne alacak. (MA)

Editör: TE Bilisim