Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklığının Güney Kutbu'ndaki Antarktika'dan da daha soğuk olduğu Ağrı'da vatandaşların soğuktan korunması amacıyla otobüs duraklarına ısıtıcı yerleştirildi.

 

Yaz mevsiminin yaşandığı Antarktika'da hava sıcaklığı dün sıfırın altında olmak üzere 24, bugün ise 23 derece oldu. Doğu Anadolu'daki Ağrı'da ise hava sıcaklığı önceki gece sıfırın altında 28, dün gece ise sıfırın altında 27 derece olarak ölçüldü. Kentte bir süredir devam eden soğuk havalar sebebiyle zaman zaman hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derece olarak ölçüldüğü Ağrı'da, otobüs duraklarında bekleyen yolcular için yeni bir uygulama başlatıldı.

 

ARAS EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünce kentteki 8 otobüs durağına elektrikli ısıtıcı konulması için çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında ilk etapta 3 durağa ısıtıcı koyan görevliler, diğer 5 durağa da kısa süre içinde ısıtıcı yerleştirecek. Kentte 24 saat çalışan ısıtıcılar sayesinde, çocuklar başta olmak üzere duraklarda bekleyenlerin üşümesi önlenmeye çalışılıyor.

 

"HALKTAN DA OLUMLU TEPKİLER ALDIK"

ARAS EDAŞ Ağrı İl Koordinatörü Fikret Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da son yılların en sert kışını yaşadıklarını söyledi. Vatandaşların mağdur olmaması için çaba sarf ettiklerini anlatan Türkmen, şöyle devam etti: "Şirket olarak vatandaşların mağduriyetini bir nebze olsun gidermek için yoğun kullanılan otobüs duraklarına ısıtıcı koyduk. Bu şekilde özellikle çocukların ve vatandaşların mağduriyetini önlemek istedik. Bu projeyi yaptıktan sonra halktan da olumlu tepkiler aldık. İlerleyen süreçte diğer duraklara da ısıtıcı takmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Umarız bir nebze de olsa vatandaşlarımıza katkı sağlarız."

 

Türkmen, soğuk havaya rağmen elektrik kesintilerini gidermek için de yoğum mücadele verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Koordinatörlük olarak acil durum eylem planı yaparak bu yoğun dönemlerde ilave ekipler oluşturduk. Amacımız vatandaşı mağdur etmemek, bir an önce kesintisini gidermek. Tabii ki bu kadar yoğun kar ve soğukta ulaşım bile sıkıntıdayken ekiplerimiz bazı zamanlar araçlarından inerek 2-3 kilometre yürüyerek arızaya ulaşabiliyorlar. Ekiplerimiz gerçekten zor şartlarda çalışıyor. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz."

 

"ÇOK BÜYÜK FAYDASI VAR"

Vatandaşlardan İsmail İnk, kentte ilk defa ısıtıcılı durak kurulduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Ağrı'da hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğünü anımsatan İnk, şöyle konuştu: "Sabah öğrencilerimiz duraklarda donma tehlikesi yaşıyorlardı. Ama şu anda gerçekten de çok büyük bir faydası var. Bu gurur verici. Ağrı'da ilk defa böyle bir şey yaptıkları için tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Halk çok memnun. Ben kendim de şu anda ısınıyorum gerçekten çok büyük faydası var."

 

Yusuf Yiğit de dondurucu soğuklarda ısıtıcıların duraklara yerleştirilmesinden dolayı ilgililere teşekkür etti. Uygulamanın çok güzel olduğunu dile getiren Yiğit, "Güzel bir sistem. Ağrı'da bu soğukları fazlasıyla yaşıyoruz. Isıtıcıların duraklara yerleştirilmesi çok güzel bir çalışma. Devamını inşallah bekleriz. Isıtıcıları ilk gördüğümde gerçekten sevindim çünkü durakta kafamız bile ısınsa yetiyor." değerlendirmesini yaptı. Necmettin Tekel ise Ağrı'da etkili olan soğuk hava nedeniyle zorlandıklarına işaret ederek duraklara ısıtıcı yerleştirmesinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilisim