Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Van'ın Erciş ilçesinde Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Büyükelçi Dzhunusov, Ferit Melen Havalimanı'nda Tuşba Kaymakamı Musa Sarı tarafından karşılandıktan sonra Erçiş'e geçerek 10 Temmuz'da Pay Jandarma Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak ile yaralanan 6 geçici köy korucusunun evlerinin bulunduğu Ulupamir Mahallesi'ne geldi.  Köy meydanında toplanan Kırgız Türklerince karşılanan Büyükelçi Dzhunusov, bir süre köylülerle görüştü. Şehit korucu Gürocak'ın ailesini ziyaret eden Büyükelçi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Kıgız şehitleri için ayırdığı 5 bin doların içinde bulunduğu zarfı şehidin eşi Tilebibi Gürocak'a teslim etti. Daha sonra terör saldırısında yaralanan 6 Kırgız Türkü'nü evlerinde ziyaret eden Büyükelçi, içinde biner dolar bulunan zarfları verdi.

 

"14 TÜRK OKULUNDA FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR"

Dzhunusov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'da bulunan Kırgız Türklerini ziyaret etmek için geldiğini, terör saldırısında yaralananlara ve şehit düşenlerin akrabaları için ayrılan 11 bin doları da teslim ettiklerini söyledi. Ziyaretinin taziye amaçlı olduğunu kaydeden Büyükelçi Dzhunusov, Kırgız kardeşlerini yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Dzhunusov, şöyle devam etti: "15 Temmuz'da bizler Ankara'daydık. Nasıl ki Türk milleti bu darbe girişimini kabul etmediyse bizler de bu darbe girişimini kabul etmiyoruz. Türk milleti nasıl gözyaşı döküp acı çektiyse bizler de bu acıyı paylaşıyoruz. Bizler de bunu asla kabul etmiyoruz. Dünya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü ve Türklerin nasıl tarih yazdığını bir daha gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar sevildiği ve onun bir telefonuyla bütün milletin sokaklara döküldüğünü tüm dünya gördü. O gerçek bir lider." Büyükelçi Dzhunusov, Türkiye ve diğer ülkelerde sürdürülen FETÖ soruşturmalarına ilişkin de "Kırgızistan'da 14 Türk okulu var. Bunların faaliyetleri ve FETÖ ile bağlantısı şu an araştırılıyor. Kırgızistan ve Türk eğitim bakanlıkları bu konuyla ilgili görüşmeler yapıyor. Bunları detaylı araştırdıktan sonra bu konuyla ilgili gereken adımları atacağız." değerlendirmesini yaptı.

 

KOŞAR: BU VATAN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ

Ulupamir Muhtarı Eyüp Koşar ise büyükelçinin ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Bölgedeki terör olaylarına işaret eden Koşar, benimsedikleri vatan topraklarında kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi. Saldırıların kendilerini üzdüğünü anlatan Koşar, şöyle konuştu: "Bu ülkeyi her şeyiyle kabullenmişiz. Her zaman vatanımızın ve bayrağımızın yanındayız. Gerekirse bu vatan için ölmeye hazırız. Bundan da gurur duyuyoruz. Bu terör olaylarını birlik ve beraberlik içerisinde yok edebiliriz. Asla oyuna gelmemeliyiz. Bu kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız. Nasıl ki darbe girişimine karşı bütün ülke birlik olduysa bu terör olaylarına karşı da 78 milyon insan birleşmek zorundayız. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına engel olan güçlerin oyununu hep birlikte bozmalıyız."

 

Saldırıda yaralanan Emin Atagün de sonuna kadar mücadele edeceklerini, yaşanan saldırıları kınadığını kaydetti. Konuk büyükelçiye, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar da eşlik etti. 

Editör: TE Bilisim