e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? sorusu sosyal medyada vatandaşlar tarafından günün en çok konuşulan konu başlıklarından biri durumunda... Veraset İlami Belgesi sorgulaması yaparak miras konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. e-Devlet'e giren vatandaşlar, Adalet Bakanlığı sekmesine girerek; "Veraset İlamı Sorgulama" kısmından mira bırakan kişinin T.C kimlik numarasını yazarak miras sorgulama işlemlerini yapabilecekler.

 

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? Miras sorgulama burada...

 

e-Devlet miras sorgulama işlemi hakkında yapılan açıklama şu şekilde: "Yargı birimlerinden alınan "Mirasçılık Belgesi Verilmesi" talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için "Mirasçılık Belgesi Verilmesi" talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan "Mirasçılık Belgesi Verilmesi" ve Mirasçılık Belgesinin İptali" kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

 

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? Miras sorgulama burada...

 

6 Mart tarihinden itibaren verilmeye başlanacak hizmet ile ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için "Mirasçılık Belgesi Verilmesi" talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

 

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? Miras sorgulama burada...

 

E DEVLET İLE SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Uzun süren soyağacı sorgulama hareketliliği sırasında e-Devlet vatandaş portalında yoğunluklar yaşanmıştı; yoğunluklar aşıldıktan sonra milyonlarca vatandaş kolaylıkla alt üst soy bilgilerini öğrenebildiler Hali hazırda da soy ağacı sorgulama işlemi devam ediyor. E Devlet'in sitesini ziyaret eden vatandaşlar soyağacı bilgisini nereden görüntüleyeceklerini de merak ediyorlar. Bu işlemi yapmak için ilk olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Daha sonra karşınıza gelen pencereden ''Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'' sekmesini seçin. Buradan alt soy ve üst soy bilgisi sorgulama butonuna tıklayarak işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 


Kaynak: Sabah 

Editör: TE Bilisim