ŞEHRİVAN HABER- Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele topyekûn bir mücadele başlatılırken Van’da da tedbirler her geçen gün artırılıyor. Birçok kurum ve kuruluş çalışmalarını sürdürürken salgının Van’da ortaya çıkmasından çok önce çok yönlü bir hizmet başlatıp süreci en iyi götüren Edremit Belediyesi salgınla mücadelede fark yaratıyor.

Türkiye’den önce dünyanın birçok ülkesinde büyük ölümler yaşatan Covid-19 (Koronavirüs) Salgını Türkiye’de de artış göstermeye devam ediyor. Tedbirler ardı ardına alınmaya devam ederken devlet eliyle önlemler her geçen gün daha kapsamlı bir hale getiriliyor. Bu anlamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Van’da için “Van’da vaka var ama bu rakam 10’dan fazla değil” demesi ile birlikte salgının kente de ulaştığı öğrenildi. Bu anlamda birçok kurum ve kuruluş hem salgınla mücadele hem de hijyen ve temizlik konusunda ciddi mücadele verirken Edremit Belediyesi’nin salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana başlattığı seferberlik ve hizmetler vatandaştan takdir görüyor. İlk günden itibaren koronavirüs ile mücadelede çok yönlü bir çalışma başlatan ve birçok belediyeden farklı olarak her alanda tedbirler alan Edremit Belediyesi, salgının yayılmasının önlenmesi için her adımı atıyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 65 yaş üstü vatandaşlara ihtiyaçlarının giderilmesinden evde kalan çocukların zaman geçirmesi için teslim edilen ücretsiz dergiden, araçların dezenfekte edilmesinden belediyenin alacaklarından vazgeçilmesine kadar bir çok önemli adım atan Edremit Belediyesi bu anlamda hizmetleri ile Van’da öne çıkan belediye olmayı başardı.

TAM TEŞEKKÜLLÜ ÇALIŞMA!

Dünyanın tek gündemi olan koronavirüs konusunda Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde sıkı önlemler alınırken Edremit Belediyesi, salgın ile ilgili olarak Önemli adımlar attı. Edremit Belediyesi yaşanan süreç içerisinde; gıda, maske ve hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışları uygulanmasına yönelik denetim yapılarak 'Alo 153' şikâyet hattı kurarken, korona virüs sürecinde yaşanan gelişmeler sebebiyle ödeme güçlüğü çeken kiracıların belediye kira alacakları iki ay süreyle ertelendi. Ayrıca ilçede 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olanlar için "Vefa Sosyal Destek Grubu" hayata geçirildi. Son olarak Edremit Belediyesi, ‘Acil Destek’ ekibini kurarak önemli bir adım atarak tedbirlerini üst seviyeye çıkarttı.

‘ACİL DESTEK’ EKİBİNİ OLUŞTURDU

Van’ın Edremit Belediyesi, korona virüs ile mücadele kapsamında olası durumlara anında müdahalelerin yapılması için ‘Acil Destek’ ekibini kurarak önemli bir adım attı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın başkanlığında belediye birim müdürlerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirilerek ‘Acil Destek’ ekibi kurulmasına karar verildi. Korona virüs ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmeler yapılırken, çeşitli konularda müdahalelerin yapılması için birçok karar alınarak karara bağlandı.

BİRÇOK KARAR ALINARAK KARARA BAĞLANDI

İçişleri Bakanlığının aldığı kararla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarla ilgili yapılması gerekenler başta olmak üzere dünyayı tehdit eden ve Türkiye'de de salgın haline gelen yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında çeşitli önlemler alındı. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığınca alınması gereken tedbirler kapsamında Edremit Belediyesinde insan sirkülasyonu ve etkileşimin azaltılması için acil işler haricinde ziyaretlerin geçici olarak durdurulması kararlaştırılırken, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gıda ve temizlik yardımlarının yapılması konusunda çalışma yapılması istendi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN ‘ACİL DESTEK’ EKİBİ

Alınan tüm kararların bir noktada yürütülmesi için ‘Acil Destek’ ekibi oluşturulurken, özellikle sahada bulunan belediye personelinin de yaka kartları ile maskeli ve eldivenli olmaları gerektiği kaydedildi. Evde kalan çocuklar ve yetişkinlere yönelik birtakım çalışmaların yürütülmesi konusunda da çalışmaların yürütülmesi gerektiği kaydedilirken, Edremit Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ile de işbirliği içerisinde hareket edilmesi kararlaştırıldı.

EDREMİT’TE ‘VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’ KURULDU

Van’ın Edremit ilçesinde 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olanlar için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" faaliyetine başlatıldı. Edremit Belediyesi, İçişleri Bakanlığının aldığı kararla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırıldığı hatırlatılarak, dünyayı tehdit eden ve Türkiye'de de salgın haline gelen yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında, ilçede birtakım önlemlerin alındığı belirtildi.

7/24 ‘VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’ HİZMET VERECEK

Edremit Belediyesi, ilçede önlemlerini arttırarak Vefa Sosyal Destek Grubu kurduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Belediyemizin de üyesi olduğu, kimsesi olmayan ve yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığa sahip, ihtiyaçlarını karşılayamayacak vatandaşlarımız için Vefa Sosyal Destek Grubu hizmete başladı. Kimsesi olmayan ve yanlış yaşayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığa sahip ihtiyaçlarını karşılayamayacak vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler kaymakamlığımızca alınmıştır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi, 153 ve 0432 312 2 153 Edremit Belediyesi Çağrı Merkezi, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İhbar Hattı, 0432 217 1221 Edremit SYDV numaraları üzerinden ihtiyaçlarını 7/24 kaymakamlığımıza bildirebilirler” denildi.

KİRACILARIN BORÇLARI 2 AY ERTELEDİ

Van’ın Edremit Belediyesi, korona virüs ve salgın hastalıklara karşı alınan önlemler kapsamında ödeme güçlüğü çeken kiracılarının borçlarının 2 ay süre ile ertelediğini açıkladı. Edremit Belediyesinde yapılan açıklama ve akabinde Edremit Belediyesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Korona virüs sürecinde yaşanan gelişmeler sebebiyle ödeme güçlüğü çeken kiracılarımız için belediyemizin kira alacakları bugünden itibaren iki ay süreyle ertelenmiştir” ifadesi kullanıldı. Erteleme ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yaşanan sıkıntılı süreç ile birlikte böylesi bir uygulamaya gittiklerini belirtti. Başkan Say, “Alınan tedbirlerle birlikte iş yapamama tedirginliği yaşayan ve bu süreçte ödeme güçlüğü çekecek olan belediyemizin kiracısı olan vatandaşlarımızın kira ödemeleri iki ay süreyle ertelenmiştir. Böylesi durumlarda gerek maddi gerekse de manevi olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu tür sıkıntıların böyle üstesinden gelebiliriz” dedi.

ARAÇ DEZENFEKTE İŞİ DE BELEDİYEDEN!

Korona virüsüne karşı önlemleri artıran Edremit Belediyesi, yine bir ilki gerçekleştirerek kurduğu bir garajda vatandaşların talep etmesi halinde araçlarını dezenfekte ediyor. Edremit İlçesi İpek Yolu Caddesi üzerinde temizlik işleri garajında kurulan dezenfeksiyon alanında günde yüzlerce araç dezenfekte edilerek arındırmaya başladı. Çalışma vatandaştan takdir görürken konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Başkan İsmail Say, korona virüsüyle mücadele kapsamında ilçe genelinde büyük bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Yol güzergahında talep eden her vatandaşın aracını dezenfekte ettiklerini ifade eden Başkan Say, “En çok etkileşimin olduğu araçlardan biri de özel araçlardır. Özel ve kurum dışında resmi araçlar olsun dezenfekte çalışması yapıyoruz. Edremit Belediyesi olarak büyükşehrin merkez ilçesiyiz buna karşılık ilçe gözetmeksizin anayol güzergahında temizlik işleri garajımızda gelen tüm halkımızın araçlarını dezenfekte ediyoruz. Böylece bindikleri ve indikleri araçlarından gönülleri müsterih olsun istiyoruz. Bu kapsamda elimizden gelen bütün çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalar görevimiz, bu konuda halkımızın duası bizim için en güzel teşekkür olur” dedi.

KORONA VİRÜS FIRSATÇILARINA KARŞI DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Edremit Belediyesi zabıta ekipleri, Türkiye'de ilk korona virüs vakasının yaşanmasından sonra gıda, maske ve hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışları uygulanmasına yönelik denetim gerçekleştirdi. Çin'den birçok ülkeye yayılan korona virüsten dolayı birçok market ve pazarlamacı; gıda ürünleri başta olmak üzere ellerinde olan N95 maskesi, cerrahi maske, eldiven, ateş ölçer, koruyucu tulumlar, kolonyalar ve dezenfektanları fahiş fiyatlara satmaya başlamasıyla birlikte Edremit Belediyesi ilçedeki iş yerlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler, fiyat, yerli üretim ve logo tanıtım bilgisi, indirim fiyatına esas gerçeklik ve son kullanma tarihi denetimlerini gerçekleştirdi.

FIRSATÇILARA KARŞI 'ALO 153' HATTI DEVREYE SOKULDU

Edremitli vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri için tüm denetimleri eksiksiz olarak gerçekleştiren zabıta ekipleri, kurallara uymayan işletmelere ise Kabahatler Kanunu gereğince işlem uyguladı. Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili ilçe sakinlerine uyarılarda bulunan belediye ekipleri, bu tür konularla karşılaşılması durumunda 'Alo 153' numarasının aranmasını istedi.

ÇOCUKLAR EVDE SIKILMASIN DİYE DERGİ ÇIKARILDI, ÜCRETSİZ OLARAK ULAŞTIRILIYOR

Edremit Belediyesi’nin virüsle mücadele sürecinde ‘Evde Kal’ çağrısına uymaya davet edilen vatandaşlara ve öğrencilere yönelik çalışması da ‘Edremit Çocuk’ dergisi oldu. Uzun süredir hummalı bir çalışma yürüten Edremit Belediyesi, çocukların sıkılmamaları için ‘Edremit Çocuk’ dergisinin yayın hayatını başlattı. Evde kalan çocukların sıkılmamaları için Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatıyla, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce çocuk dergisi çalışmaları başlatılarak, hayata geçirildi. Vatandaşların dergilere ulaşımı konusunda da Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Edremit Belediyesi Seyirtepe Sosyal Tesisleri ve Fen İşleri Müdürlüğü garajı gibi 3 ayrı noktada dağıtımların yapılmasını belirleyen ve çağrı merkezinin aranması durumunda da evlere ulaşımına katkı sunan Edremit Belediyesi, her alanda aktif çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim