Van Edremit İlçe Belediyesinin ek hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hilmi Irak İlköğretim Okulu yanında açılan belediye ek binası açılış törenine katılan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, hizmet binasının Edremit halkınma hizmet edeceğini söyledi.

 

Açılış törenine, Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli yanı sıra, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve birim müdürleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Çiçekli, sahil bandı projesinin önümüzdeki aylar içinde yapımının tamamlanacağını söyleyerek, "Bilindiği üzere Edremit sahil bandı çalışmasını başlatmıştık ve inşallah önümüzdeki bir kaç ay içinde bitireceğiz. Sadece sahil bandı ile Edremit'e bir kimlik kazandırmak mümkün değildir. Tabi ki belli ticari alanların oluşması gerekiyor. İnsanlarımızın sosyalleşeceği, oturup sohbet edeceği kafe ve restoranları prestij caddemiz ile hayata geçirmeyi planladık. Prestij caddemizin yapılacağı yerleri de özellikle hazine arazilerini seçtim. Burada ortaya çıkan fark kamuda kalsın. Bu farktan da kamu faydalansın." Dedi.

 

"2 YIL SONRA YENİ BİNAYA TAŞINACAĞIZ"

Ek binayı geçici süreliğine kullancaklarını dile getiren Çicekli, "Bildiğiniz üzere 1963 yılında aile sağlığı merkezimizi eski ilçe milli eğitim müdürlüğü binamıza geçici olarak taşıdık. Yine zabıta ve birkaç birimimizin hizmet ettiği belediye ek hizmet binamızı da prestij caddemizde olmasından dolayı orada taşıyarak modern koşullarda hizmet etmesini sağlayacağız. Önümüzdeki 2 yıllık süre zarfında Yüniplik arazisine planladığımız belediye binamız, kaymakamlık, hükmet konağı, kültür merkezimiz ve külliyemiz bittiğinde buradan birimlerimiz çıkacak ve oraya geçecekler. Bu 2 yıllık zaman zarfında beklememek için vatandaşlarımıza Edremit'i kazandırmak için böyle bir adım attık. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." Diye konuştu.

 

Ek hizmet binası yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Editör: TE Bilisim