ŞEHRİVAN HABER:

Çalıştayın ilk iki günü Novo Mesto kentinde bulunan, Yetişkin Eğitimi ve Kültürler Arası Diyalog üzerine faaliyet gösteren Zavod Boter Akademisi'nde proje paydaş kurum temsilcilerinin katıldığı atölye çalışmaları ile başladı. Devamında 16, 17 ve 18 Kasımda Başkent Lubliyana'da devam edecek çalıştaya Edremit Halk Eğitimi Merkezi müdürü Mehmet Tahir ARSLAN, müdür yardımcısı Derviş İNAL, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen Ar-Ge birimi koordinatörü ve aynı zamanda Eurodesk Temas Noktası temsilcisi olan Gülşah Ezgican AKGÜN ve Şube Müdürü Hakan GÜVEN ile beraber Ankara RS Proje Eğitim Danışmanlık Ofisi temsilcileri, Belçika, Slovenya ve Hırvatistan'daki proje paydaşı kurum temsilcileri katılıyor.

"Yetişkinler İçin Yeni e-sanatsal Yaklaşımlar" ("New e-artistic Approaches For Adults") isimli proje iki yıl boyunca devam edecek; proje sonucunda tüm paydaşların ortak çalışmasıyla dijital öyküleme araçları üretilerek çıktılar çevrimiçi platformlarda erişime açılacak ve eğitim amaçlı kullanıma sunulmak üzere web ortamında yayımlanacak.

Projeye ait açılış, tanıtım ve ilk çalıştay geçtiğimiz mart ayında Van ilinde tüm paydaşların katılımıyla yapılmıştı.

İkinci çalıştay ise 17-21 Haziran tarihleri arasında Belçika'nın Başkenti Brüksel ile Hasselt kentlerinde yapılmıştı. Slovenya'dan sonra da önümüzdeki süreçte 2023 Şubat ayında Hırvatistan'da yapılacak dördüncü çalıştay sonucunda proje somut çıktılarıyla tamamlanmış olacak. Nihai olarak Mayıs 2023' te Ankara'da yapılacak son toplantıda proje çıktıları onaylanarak deklare edilecek.

Van Edremit Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin Çekya Cumhuriyeti'ndeki paydaş bir kurum ile Avrupa Yetişkin Eğitimi Programı dahilinde insan kaynakları hareketliliği üzerine 2022 yılında AB destekli ikinci Erasmus+ K1 projesi olan "Dijital Girişimcilik ile Sınırları Kaldır" isimli projesi de Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklenmeye layık görülmüştü. Yeni projenin çalıştayı ise bu yılın 27 Kasım 8 Aralık tarihleri arası Çekya'nın başkenti Prag'ta yapılacak ve Edremit Halk Eğitimi Merkezinin yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerinden oluşan on iki kişilik bir grubun katılımıyla on bir gün boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim