Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Gölü kıyısında hayata geçirmeyi planladıkları ‘Sahil Kordonu’ Projesini yerinde inceleyerek basın mensuplarına projenin detaylarını anlattı. Çalışları yerinde inceleyen Başkan Vekili Atıf Çiçekli, amaçlarının sahil kordonu projesini bu sezona yetiştirmek olduğunu aktardı.

 

Edremit İlçesi Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan ilçe kaymakamı Atıf Çiçekli, yıllardır sahillerden yararlanamayan vatandaşlar için ‘Sahil Kordonu’ projesine imza attı. Büyük uğraşlar sonucu geçtiğimiz ayda sahillerde kötü görüntü oluşturan ve vatandaşların sahillerden yararlanmasının önündeki en büyük engel olan kaçak yapılara ilk müdahale yapıldı. Sahilde bulunan kaçak yapıları yıktıran ve yerine tüm Van halkının yararlanabileceği şekilde bir ‘Sahil kordonu’ projesi hazırlayan Başkan Vekili Atıf Çiçekli, sahil kordonu projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Vekili Çiçekli, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için büyük çaba harcandığını aktardı.

 

 

ÇİÇEKLİ: SEZONA YETİŞTİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Çalışmaları yerinde inceleyen Çiçekli, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geceli gündüzlü projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Çiçekli, “Elhamdülillah Çalışmalarımız son derece hızlı gidiyor. Personellerimiz son derece özverili ve gayretli gecesini gündüzüne katarak sağ olsunlar çalışıyorlar. İşte Gördüğünüz gibi araçlarımız da hem önümüzde hem de arkamızda tabiri caizse karınca gibi vızır vızır çalışmaya devam ediyorlar ki muradımız bu yaza ve bu sezona sahil bandımızı Edremit'e ve Van'a kazandırmak. İnşallah bu hedefimize de elimizden geldiğince gayretimizi gösteriyoruz.

 

“MAALİYETİ YÜZDE 80 DÜŞÜRDÜK”

Proje altyapısının en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Çiçekli, “Şimdi biz işimizin alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. İstedik ki yapacağımız işi en az maliyetle yapalım. Eğer biz bu işi ihaleye çıkmış olsaydık şimdiki yaptığımızın yani kamu kaynaklarımız bir kenarda bekliyordu, Büyükşehrin araçları bizim araçlarımız personelimiz bir kenarda duruyordu. Biz bunları kullanarak maliyetimizi yüzde 80 civarında azalttık. Kendi imkanlarımızla biz bunu yaptık. Eğer biz bunu ihale etmiş olsaydık hem bu iş çok uzayacaktı hem de kamunun kaynakları ciddi bir şekilde müteahhide aktarılacaktı. İstedik ki elimizdeki kısıtlı kaynakları zaten borç miktarı da epeydir seviyedeydi daha fazla borç ekleyerek Edremit'in geleceğine bizden sonra gelecek arkadaşlara ciddi bir borç bırakmayalım. O yüzden umut ediyorum bir 15 gün içinde bu alt yapımız bitecektir. Daha sonrada işin ihale boyutuna geçilecektir.” Dedi.

 

 

“OCAĞI TÜTMEYENİ BİZE YÖNLENDİRİN”

Belediye ve Kaymakamlığın sosyal destekli projelerini de anlatan Çiçekli, “Dün itibari ile sosyal marketimizi ve sosyal mağazamızı açtık. Ben buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum çevrenizde ayağında botu olmayan sırtında montu olmayan üşüyen bir çocuğumuz ve kadınımızı görürseniz veya bir abimizi gencimizi kardeşimizi görürseniz Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Edremit Vakfımıza yönlendirin. Bunun haricinde etrafınızda mutfağında aşı pişmeyen ocağı tütmeyen varsa lütfen onları da bizlere yönlendirin. Biz onlara ulaşma noktasında sosyal devlet olma gereğini yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.” Dedi.

 

“YILLARIN SORUNLARINA ÇARE BULUYORUZ”

Mahallelerde de kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Vekili Atıf Çiçekli şöyle konuştu: “Bunun haricinde planladığımız projelerimiz ve Şamran Kanalının ıslah ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Taziye evlerimiz, zincir marketlerimizin oluşması proje çalışmaları devam ediyor. Bugün sağ olsunlar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Park Bahçeler ve Kontrol Daire Başkanlarımız geldiler. Ben sizin vasıtanızla Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey’e şükranlarımı arz ediyorum. Tabiri caizse babanın oğula yapmayacağı şeyleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla yerine getiriyorlar.

 

 

“EDREMİT’İN 7-8 YILLIK YATIRIM PARASI GELDİ”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleri de olduğunu ifade eden Başkan Vekili Çiçekli, “Edremit’e yaklaşık 11 km asfalt yapacak Ankara Büyükşehir Belediyesi. Sadece Edremit’e 11 kilometre sıcak asfalt yapacak, bu basit bir şey değil. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Edremit’e diğer parklar, diğer sosyal yardımlar ile birlikte toplam yardımı yaklaşık 10 milyon lirayı buluyor. Edremit’in 1 yıllık bütçesi yaklaşık 25 milyon TL. Şimdi sabit giderleri, personel giderlerini ve rutin harcamaları çıktığımızda bizim Edremit’in projelerine yılda harcayabileceğimiz para yaklaşık 3 milyon lira civarında.”

 

“BU BASİT BİR İŞ DEĞİL”

“Bize bu zamana kadar Belediyeler Birliğinin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Üsküdar Belediyesinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bize yardım maksatlı görevlendirilen kurumların aktardığı ve aktaracakları toplam yardımlar, önümüzdeki Ağustos ayına kadar gözüken yaklaşık 20 milyon TL. Bu şu demek, yaklaşık 7 yıllık Edremit’in tüm yatırımı. 7-8 yılda Edremit'in yapabileceği tüm yatırımları, merkezi hükümetimiz ve devletimiz, yerel yönetimler olarak bu kaynağı bize gönderiyor. 7-8 yıllık kaynağı bir seferde gönderiyor. Yani bu basit bir iş değildir, basit bir adım da değildir. Bu gayretten, bu sahip çıkmadan, özellikle Cumhurbaşkanımızın buraya yönelik gösterdiği iltifattan herkesin haberinin olması gerekiyor. Bu zamana kadar Edremit'in yapılmış bütün işlerini bir tarafa düşünün ve bundan sonra 1, 1.5 yıl içinde yapılacak işleri bir tarafa koyun. Bu kadar sahip çıkılan, sahip çıktığımız bir iş.” Şeklinde konuştu.

 

 

“EDREMİT’E ÖNEM VERELİM”

Vatandaşların her türlü talebine karılık verdiklerini söyleyen Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Vatandaşlarımız ısrarla bize dolmuşlardan yana şikayetlerini dile getiriyorlar. Ben de sizler vasıtasıyla dolmuş esnafımıza ricada bulunuyorum. Gerek dolmuşların zamanında kalkması, gerek ayakta yolcu alınmaması ve kılık kıyafet ile ilgili kurallara uyulması beklentimiz var. Tabi onların da problemleri var, onlarla da ilgileneceğiz. Yeşil alanlar, taziye evleri gibi talepler var. Tüm bu talepleri karşılamak için çalışıyoruz. El ele vererek bu talepleri yerine getirmeliyiz. Edremit için büyük çaba sarf etmeliyiz.” Dedi.

 

EDREMİT’E OLİMPİK HAVUZ MÜJDESİ

Konuşmasının sonunda Van ve Edremit’lilere bir de müjde veren Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Van’da bir tane kapalı yüzme havuzu var. Bu kadar dağınık yere bu havuzun tek başına hizmet etmesi çok mümkün değil. Bu nedenle 50 bin insanın yaşadığı ilçemize de böyle bir olanağı sağlama düşüncemiz var. Tabi eğer kaynağını da çözebilirsek, Nur Tatar Spor Salonunun yanına bir yere yarı olimpik bir yüzme havuzu planlıyoruz. İnşallah gerçekleştirebiliriz.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN / MENDUH ÇALIŞKAN

 

 
Editör: TE Bilisim