Van’da son dönemlerin en başarılı, adından en çok söz ettiren ve en iyi çıkış yapan belediyesi olan Edremit, kentin can damarına da dokundu. Yapılan hizmetlerle adını sadece Van’da değil son zamanda Türkiye’de bahsettiren bir isim haline gelen Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit’e ‘hayat’ kazandıracak projelerin ardından Van Gölü için de muazzam bir kampanya düzenledi. Kendisinin tabiriyle bir kampanyadan ziyade operasyona dönüşen temizlik kampanyasında Edremit’teki okulların öğrencilerinden oluşan 15 bin kişi ile Van Gölü sahillerinden sadece bir günde toplam 60 ton çöp toplandı. Her gün onlarca ton atık ile kirlenen Van Gölü’nün kirlilik boyutunu da ortaya koyan çalışmanın mimarı Çiçekli, hali hazırda temizlik kampanyası yürüttüğü bu alanların gelecekte ekolojik parklar ve turizm alanları olacağını söyledi. Başkan Çiçekli, operasyon kapsamında yaptığı değerlendirmede Van’a 1 milyonluk yeni projenin de müjdesini vererek at çiftliği, yürüyüş alanları ve kahvaltı mekanlarından oluşacak projenin de bu yaz başlayacağını müjdeledi.

 

 

Edremit İlçe Belediyesi ve Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe genelinde temizlik kampanyası başlatıldı. 15 bin öğrencinin katıldığı temizlik kampanyasına İlçe Belediye Başkan vekili Atıf Çiçekli de katıldı. Vangölü sahilleri ve mahallelerde başlatılan kampanya çerçevesinde toplam 60 ton çöp toplantı. Kampanyaya katılan öğrencilere vatandaşlara çağrı yaparak, çevrenin kirletilmemesini istedi. Başkan vekili ve ilçe kaymakamı Atıf Çiçekli ise, binlerce yıldır insanların kullandığı Vangölü’nün emanet edildiği şekilde, sonraki nesillere emanet edilmesini istedi.

 

 

EDREMİT DEYİM YERİNDEYSE SİL BAŞTAN!

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında Edremit İlçe Belediye Başkan vekilliğine atanan İlçe kaymakamı Atıf Çiçekli, ilçenin turizme kazandırılması için büyük projeler hazırladı. Yıllardır ilçenin turizm ilçesi olmasına rağmen gerekli adımlar atılmadı. İlçe belediyesine atanan kaymakam Çiçekli, göreve başlar başlamaz vatandaşların Vangölü’nden yararlanması için ilk adımları attı. İlk olarak sahillerin halka açılacağını duyuran Başkan vekili Çiçekli, sahillerdeki kaçak yapıları yıktırarak işe başladı. Yapıları yıktıran Çiçekli, sahil kordonu projesini hazırlayarak vatandaşların sahillerden yararlanmasının önünü açtı. Büyük projelere imza atan ve adından sıkça söz ettiren Başkan vekili Çiçekli, yaz aylarının gelmesiyle ilçe genelinde büyük bir kampanyaya daha imza attı.

 

 

15 BİN KİŞİ İLE ÇÖP OPERASYONU!

İlçe genelinde 15 bin öğrenciyle temizlik kampanyası başlatan Başkan vekili Atıf Çiçekli, yaz aylarında vatandaşların daha rahat sahillerden yararlanması için çalışmaların devam edeceğini aktardı. Temizlik kampanyası çerçevesinde sabah saatlerinde öğrencileri okuldan alan Başkan vekili Çiçekli, öğrencilerle birlikte Vangölü sahilleri ve mahallelerde temizlik yaptı. Kampanya çerçevesinde öğrencilere maske, eldiven, yelek ve şapka dağıtıldı. Vangölü sahilinde 800 öğrencinin katıldığı temizlik kampanyasına bizzat eşlik eden ve öğrencilerle birlikte çöp toplayan Başkan vekili Atıf Çiçekli, temizlik konusunda öğrencilerin de ailelerini uyarmasını istedi. Öğrencilerle birlikte çöp toplayan ve sohbet eden Başkan vekili Çiçekli, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

 

ÖNCE TEMİZLİK SONRA PARKLAR, BAHÇELER!

Temizlik kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Başkan vekili Atıf Çiçekli, Edremit İlçesinin Türkiye’nin turizm açısından en önemli ilçesi olduğunu belirtti. Çiçekli, “Bugün Edremit’te sosyal sorumluluk projesi başlattık. Çevremizi temiz tutalım diye. Burası Edremit’in, Van’ın hatta ülkenin en güzel yerlerinden biri. Bu alanlar ulusal öneme sahip alanlar. 15 bin öğrencimizle temizlik kampanyamızı yürütüyoruz. Şu an ilçe genelinde temizlik operasyonu gerçekleştiriyoruz. Buraya ekolojik parkımızı yapacağız. Biz buraları kullanıma ve turizme kazandıracağız. Ben vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen bize binlerce yıl öncesinden aktarılan, binlerce yıldır insanımızın kullandığı bu Vangölü’nü bize emanet edildiği şekilde, bizde sonraki nesillere emanet edelim. Bugün öğrencilerimizin çevreye ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gördük. El birliğiyle öğrencilerimizin aileleriyle zaman geçirecekleri alanları temizledik.

 

 

TEMİZLİK YAPTI SONRA MÜJDEYİ VERDİ: 1 MİLYONLUK PROJE GELİYOR

Vatandaşların yaz aylarında sahillerden yararlanması için büyük bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Çiçekli, “Bazı alanlarımızda kanalizasyon olmadığı için Vangölü’ne deşarj söz konusu. Biz bunun önüne geçmek için çalışmalarımızı başlattık. Vatandaşlarımıza uyarıyoruz. Lütfen mevzuata uyalım. Mevzuat ve kurallar çerçevesinde çevreyi kirletmeden yaşadığımız bu alanları koruyalım. Belediyemiz bu noktada vatandaşımızın yanındadır. Yaptığımız tüm işleri vatandaşımıza da danışarak yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan ve Vangölü’nü seven bütün dostlarımızdan Van denizini korumalarını bekliyorum. İlçemizde birçok sazlık var. Bunlar çok bilinmemektedir. Bunların tanıtılması, korunması, kollanması ve yaşama kazandırılması için projelerimizi hayata geçiriyoruz. 1 Milyon projemiz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın desteğiyle geçti. Bu yaz projenin çalışmalarına başlıyoruz. At çiftlikleri, yürüyüş alanları ve kahvaltı mekanları yapacağız. Vatandaşlarımızı bundan sonra denizle ve gölle buluşturacağız.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim