ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

Edremit Belediyesi hem temel belediyecilik hizmetleri hem de sosyal belediyecilik atılımları adından söz ettirmeye devam ediyor. Göle olan kıyısını son dönemlerde müthiş bir avantaja dönüştürerek Van’ın cazibe merkezi olan ilçede, belediye başkanı İsmail Say eliyle sosyal anlamda da önemli işler yapılıyor. Halka ve halkın farklı kesimlerine hitap eden yatırımları ile ilçe halkının gönlünü kazanan Başkan Say’ın Edremit’teki son projesi Şabaniye Millet Bahçesi oldu. Eski İpekyolu Devlet Hastanesi’nin devasa bahçesinin bir kısmını yaptığı görüşmelerle ilçeye kazandıran Say, burada kurguladığı Millet Bahçesi projesine bir de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın riyasetinde Van Genç MÜSİAD ile tamamladığı Kitap Kahve’yi de dahil etti. Büyük küçük herkesin zaman geçireceği bir parkın yanında kitap kahvenin de yer aldığı Şabaniye Millet Bahçesi önceki gün gerçekleştirilen büyük bir törenle açıldı.

Şabaniye Parkı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, DAKA Genel Sekreteri İbrahim Halil Güray, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, Van Genç MÜSİAD başkanı Burak Gültepe, STK başkanları ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı. 4 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve kitap kafe, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun grubu ve oturma bankları gibi birçok oyun grubunu içinde barındıran Millet Bahçesi açılışta protokol ile birlikte mahalle sakinlerini de ağırladı. Şabaniye Park açılış alanına protokol ile birlikte gelen gelen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, tören için gelen vatandaşlarla sohbet ederek, park içinde oynayan çocuklarla millet bahçesini gezdi. Başkan Say, parkı çocuklar için yaptıklarını dile getirerek her gün üç çocuğun nöbet tutması gerektiği mizahında bulundu.

VALİ BİLMEZ: HALKIMIZ SAHİP ÇIKSIN

Açılış töreninde konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, çalışmalarından dolayı Edremit Belediyesi Başkanı İsmail SAY ve ekibini takdir ederek, “Bu parkı, bu millet kıraathanesini Şabaniye Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımıza emanet ediyoruz. İnşallah hem sahip çıkarlar hem de en güzel şekilde yararlanmaya çalışırlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

ARVAS: VAN MARKALAŞIYOR

Edremit’in her geçen gün daha da güzelleştiğine vurgu yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Huzur ve güvenin arttığı kentimiz daha güzel günler görecek. Van markalaşıyor artık, el birliği ile şehrimize sahip çıkalım ve zarar vermeyelim. Bu mekânlar herkesin istifade edeceği güzel yerlerdir. Allah bu mekânlarda güzel vakitler geçirmeyi nasip etsin.” İfadelerini kullandı.

SAY HİÇBİR YATIRIMDA GENÇLERİ UNUTMUYOR

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit belediyesi olarak doğaya yönelik çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirterek, 4 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan millet bahçesinin özellikle pandemi döneminde ihtiyaç olan kütüphane, etüt merkezi ve EBA merkezi ile istifade edilebileceğine vurgu yaptı.

EN GÜZEL YANI MİLLET BAHÇESİ

Öte yandan Millet Bahçesi içerisinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Van Genç MÜSİAD ile birlikte hayata geçirdiği Kitap Kahve de açıldı. Genç MÜSİAD Başkanı Faruk Akbal ve Van Genç MÜSİAD Bakanı Burak Gültepe'nin de yer aldığı açılış töreninde genç ve çocuklar da yoğun katılım sağladı. Gençlerin ve çocuklara hem çalışma ortamı sağlayacak hem de okuma alışkanlığı kazandıracak mekânın açılışı da yine protokol üyeleri ile birlikte yapıldı. Kitap Kahve açılışa katılanlardan de tam not aldı.

GELECEĞİN GENÇLERİNE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Son olarak Açılış töreninde konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal ise gençlere seslenerek, yapılan hizmetlerin bir örnek teşkil ettiğini, ileriki zamanda bugünün gençlerinin daha da güzel hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Açılışın ardından millet kıraathanesi gezerek park çevresinde hatıra fotoğrafları çekti.

Editör: TE Bilisim