Van'ın Özalp ilçesinde örgüt üyelerinin askeri araca yönelik saldırısında, seyir halindeki minibüste 1 yaşındaki oğluyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Antika Çakıcı'nın 16 yaşındaki kızı Zehra, kardeşine hem annelik hem ablalık yapıyor.

 

İlçenin Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde 19 Ağustos'ta PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı askeri araç ve içerisinde vatandaşların bulunduğu minibüsün geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu, kucağında 1 yaşındaki oğlu Efkan ile yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 7 çocuk annesi 44 yaşındaki Çakıcı'nın kızı Zehra, gününü kardeşiyle ilgilenerek geçiriyor. Zehra Çakıcı, yaptığı açıklamada, annesinin ölümünden sonra kardeşine hem annelik hem ablalık yaptığını söyledi. Annesiyle gurur duyduğunu anlatan Çakıcı, "Kardeşim, şehit annemin bana emanetidir. Onun çocuğu benim çocuğumdur. Ben kardeşime çok iyi bakıyorum ve bakmaya da devam edeceğim. Anneme söz veriyorum, emanetine çok iyi bakılacak." Dedi.

 

“ANNESİNİ SORDUĞUNDA NE CEVAP VERECEĞİM”

Kardeşi ile oyun oynadıklarını, anne yokluğunu aratmamak için elinden geleni yaptığını anlatan Çakıcı, ancak Efkan'ın zaman zaman anne özlemi duyduğunu dile getirdi. Çakıcı, lise birinci sınıfa gittiğini ve eğitimini sürdürerek hayatta bir yerlere gelmek istediğini vurguladı. Çakıcı şu ifadelere yer verdi: “Zorluk çekeceğim ama Allah bir kapı açacaktır muhakkak, ben güveniyorum. Tevekkül Allah'a yapılır. Efkan annesini sorduğu zaman onunla daha çok oyun oynayarak unutturmaya çalışıyorum. Annem bize çok büyük bir sabır ve emanet bıraktı. Annem bize Efkan'ı bıraktı. Benim tek düşüncem var Efkan biraz daha büyüdüğünde annesini sorduğunda ona ne cevap vereceğim. Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Ben okulumdan olmak istemiyorum hem kardeşlerime hem de bana katkı sağlamalarını istiyorum.”

 

BABA ÇAKICI: ÇARESİZLİK BÖYLE BİR ŞEYMİŞ

Baba Recep Çakıcı ise saldırının eşini kendilerinden kopardığını dile getirdi. Kızı Zehra'nın kardeşine hem annelik hem de ablalık yaptığını, bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Çakıcı, şunları söyledi: "Terör mağduru olduk. Çaresizlik böyle bir şeymiş. Zehra'yı ben okuldan nasıl alayım? Eğitimi geri kalacak. Okula devam etmesin, bu bebeğe annelik yapsın, işte işin içinden çıkamıyoruz. Terör belası bizi mağdur etti. Sadece Zehra için değil. Dört öğrencim var okuttuğum. İstanbul Marmara Üniversitesi'nde okuyan Tayyip ismindeki oğlum mecburen kaydını Van'a almak zorunda kalacak. Oğlum bir kuş yuvasının dağılmasına benzettiği ailesini bir arada tutmak için Van'a gelecek. Terörün mağdur ettiği bu aileye büyüklerin sahip çıkmasını bekliyorum. En azından çocukların eğitimleri için destek versinler.”

Editör: TE Bilisim