Elazığ'da öğretmenlik yapan Hacı Ormanoğlu, kurduğu dernek aracılığıyla 10 yılda 22 bin 500 dezavantajlı öğrenciye destek oldu.

 

Palu ilçesinde dünyaya gelen ve zor şartlar altında okuyarak çok istediği sınıf öğretmeni olma başarısını gösteren 44 yaşındaki Ormanoğlu, kendisi gibi ihtiyaç sahibi öğrencilerin de yaşadığı sıkıntıların giderilmesine katkı sunmak amacıyla 2006 yılında Goncalar Solmasın Derneği'ni kurdu. Dernek aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanından hayırseverlerin gönderdiği giyim ve kırtasiye yardımlarını toplayan Hacı Ormanoğlu, köy köy dolaşarak yardımları öğrencilere ulaştırıyor.

 

Bu çabası sonucu köylerde okuyan 22 bin 500 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayan Ormanoğlu, ayrıca çocuklara ders çalışma tekniklerini öğretip, moral ve motivasyon, değerler ile vatan ve bayrak sevgisi konularında da konferans veriyor. Bununla yetinmeyen öğretmen Ormanoğlu, velileri çocuk sevgisi ve aile içi iletişim hakkında da bilgilendiriyor.

 

"DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİ İYİLİK YAPMAKTIR''

Hacı Ormanoğlu, Nevşehir, Batman ve Şanlıurfa'nın köylerinde öğretmenlik yaptıktan sonra 2006 yılında Elazığ'ın merkeze bağlı Avcılı köyündeki okula atandığını söyledi.

 

Son 3 yıldır kent merkezindeki Şair Hayri İlkokulunda görev yaptığını dile getiren Ormanoğlu, köydeki okulda görev yaptığı sürede çocuklar için okulda tarım dersleri için uygulama bahçesi oluşturduğunu aktardı. Bunun yanı sıra öğrencilerin yağlı boya resim sergisi açmasını sağladığını ve halk oyunları ekibi oluşturduğunu ifade eden Hacı Ormanoğlu, ayrıca topladıkları yardımları sayesinde kardeş okul seçtikleri okullardaki öğrencilere yardım yaptıklarını kaydetti.

 

Ormanoğlu, yardımların devam etmesi amacıyla 2006 yılında Goncalar Solmasın Derneği'ni kurduğunu ve "Dünyanın en güzel şeyi iyilik yapmaktır'' sloganıyla yardım topladıklarını dile getirerek, bu sayede öğrencilerin yüreklerine dokunduğunu vurguladı. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin üstün çalışmasına bağlı olduğunu savunan Hacı Ormanoğlu, bu yönüyle öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getirdi.

 

"ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRECEĞİZ"

Öğretmenin mesleği icra ederken her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle öğrencisini "güneş" gibi aydınlatması gerektiğini belirten Ormanoğlu, şöyle devam etti: ''Gonca, açılmamış güldür. Çocuklar açsın gül olsun, kokularını yaysınlar. En büyük iyilik, çocuklara yapılan iyiliktir. 2006 yılından bu yana 22 bin 500 çocuğa ulaştık, onların yüreklerine dokunduk. Ülkeyi fedakar insanlar geliştirecek ve kalkındıracaktır. Mesai saatleri dışında bir şeyler yapabiliyorsak, bu fedakarlıktır. En iyi şekilde görevimizi yapacağız ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz."

 

"ONLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK"

Vatanına ve bayrağına saygılı çocuklar yetiştirmek için çabaladığını dile getiren Hacı Ormanoğlu, "Türkiye'yi dolaşıp konferanslar veriyorum. İş adamlarıyla buluşuyorum. Onların bağışlamış oldukları yardımları çocuklara ulaştırıyoruz.'' dedi.

 

Bugün bile özellikle köy okullarında yokluk içerisinde okuyan öğrencilerin bulunduğunu anımsatan Ormanoğlu, ''Köyleri dolaşıp kırtasiye seti dağıtıyoruz. Birinci sınıfa giden bir kızımız güneşi siyaha, çiçekleri siyaha boyamıştı. 'Güneş siyah, çiçekler siyah olur mu' diye sordum. 'Öğretmenim benim boyam yok ki' yanıtını verdi. Bu çocuklar için elimizden geleni yapacağız. Onlar her şeyin en iyisine layık.'' şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim