Van Patika Doğa Sporları Kulübü, 3. Artos Dağı kış tırmanışını gerçekleştirdi. Kar yağışının ardından beyaza bürünen Van'ın Gevaş ilçesindeki bulunan Artos Dağı’na tırmanış yapıldı. Van Patika Doğa Sporları Kulübü'nün organize ettiği tırmanışa, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 21 dağcı katıldı. Saat 10.00 da, Van'dan yola çıkan dağcı grubu, araçlar ile Gevaş ilçesinin Selimiye mahallesine ulaştılar. Grup liderinin verdiğin talimatlardan sonra yürüyerek tırmanışa geçen 21 kişilik dağcı grubu, yaklaşık 3 saatlik tırmanışın ardından 2370 metrede kamp kurup geceyi burada geçiren dağcılar, sabahın ilk ışığıyla tırmanışa yeniden başladı.

MAVİ İLE BEYAZ BİR ARADA

Eksi 18 derece zorlu bir yolculuğun ardından 21 dağcı, 3537 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'nın zirvesine ulaştı. Zirveye çıktıkça Van Gölü'nün mavisi ve Artos Dağı'nın karlarla beyaza bürünmüş görüntüsünü bir arada gördüklerini ifade eden Patika Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl, “Bu ve buna benzer dağ tırmanışımız sürekli yapıyoruz. Her mevsim farklı faaliyetlerimiz var. Bunu yapmamızın tek amacı dağcılık sporunu sevdirmek. Doğa sporlarını bu bölgede yapıldığını göstermek. Dağcılık çok farklı ve zor bir spordur. Bu sporun hayatımıza kattığı çok şey var. Bu gün Soğuk bir gece arkadaşlar şimdi dinlenmeye geçtiler saat 04.30 da tırmanışa başlayacağız” dedi.

GAZETECİLER İÇİN TIRMANDILAR

Yaklaşık 6 saatlik yorucu tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, yine bir zirve yaptıklarını ifade eden Bingöl, “Soğuk bir günün ardından bu günde kazasız bir zirve tırmanışımız oldu. Patika Doğa Sporları Kulübü olarak tüm spor dallarını insanlara sevdirmek için çalışıyoruz. Bu tırmanışımızı da 10 Ocak Çalışan Gazetecilere armağan ediyoruz. Doğru tarafsız bir haber yayıncılığı dileğiyle aramızda olan veya olmayan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim