Subaru isimli marka, kısa süre önce ilk elektrikli otomobilini Türkiye pazarına getirdi.  Avrupa’da genel anlamda iyi yorumlar alan araç, bugün itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu

İşte Subaru Solterra’nın fiyatı... 

SUBARU SOLTERRA TÜRKİYE’DE SATIŞA ÇIKTI

Japon otomobil üreticisi Subaru’nun 2021 sonunda piyasaya sürdüğü Solterra modeli, Japonya’ya odaklı bir model olsa da Avrupa ve ABD’de de satışa çıkmıştı. Subaru’nun ilk elektrikli aracı 2022 Solterra, uzun aradan ülkemizde de satışa sunuluyor. 2022 Subaru Solterra, üç farklı donanım seçeneği ile bugün Türkiye’deki yerini aldı. 

Ülkemizde elektrikli otomobil eksikliğinin doldurulmasında rol üstlenecek araç, dikkat çekici ve alışılagelmişin dışında tasarımıyla yurt dışında olumlu yorumlar toplamayı başardı. Fakat otomobilin fiyatı da yine çok tartışılacak konulardan biri. Öyle ki bu araç, 1.665.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.

ŞİRKET BÜNYESİNDEKİ EN BÜYÜK SUV MODELİ

Toyota’nın da kullandığı e-TNGA platformu üzerine inşa edilen yeni Solterra, Subaru’nun diğer modellerine nispeten daha büyük ebatlara sahip. Araç, Subaru’nun sevilen SUV’u Forestar’dan 50 milimetre daha fazla uzunlukta. Aks mesafesi de yine Forestar’dan 180 milimetre daha uzun boyuta sahip.

Subaru tarafından paylaşılan verilere göre elektrikli araç, tam şarj ile 466 kilometre menzil sunuyor. 0’dan 100’e 6,9 saniyede çıkabilen araç, dört çeker çekiş sisteme ev sahipliği yapıyor. Yeni modelin ülkemizde satışa çıkacak donanım paketleri ve fiyatları ise şu şekilde:

Subaru Solterra e-Xtreme: 1.665.900 TL

Subaru Solterra e-Xclusive: 1.749.500 TL

Subaru Solterra e-Xcellent: 1.849.500 TL

Editör: TE Bilisim