ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN / Van'ın Gürpınar İlçesi Güzelsu'da bulunan bir okulda görevli öğretmen Hayrettin K, 3 erkek öğrenciye cinsel istismardan tutuklanarak cezaevini gönderildi. Yaklaşık 2 yıldır aynı okulda görev yapan öğretmenin 1 yıldır bu tacizi devan ettirdiği ve kimsenin bunu fark etmediği belirtildi. 

 

Gürpınar İçesine bağlı Güzelsu Mahallesinde mide bulandıran bir olay yaşandı. Bin 132 öğrencisi bulunan okulda yaşanan iğrenç olay akıllara durgunluk verdi. 2 yıldır aynı okulda görev yapan öğretmen Hayrettin K, 3 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Yaklaşık 1 yıldır bu iğrenç olayı devam ettiren öğretmen Hayrettin K,'yı kimse fark etmedi. Öğretmenin hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine olay rehber öğretmenlerine aktarıldı. Rehber öğretmenlerinin görüşmelerinin ardından 3 erkek öğrenci Çocuk İzleme Merkezine (ÇİM) gönderildi.

 

HEM TACİZ HEM DE ŞİDDET

Öğrencilerin izlenmesi burada yapılırken yaşanan iğrenç olayın detayları burada ortaya çıktı. Rehber öğretmeni ve Psikologlara yaşananları anlatan öğrenciler, defalarca tacize maruz kaldığını anlattı. Öğretmen Hayrettin K.'nin yaşananları anlatmamaları için öğrencileri tehdit ettiği de ortaya çıktı. Öğrencilerden biri istismara karşı çıktığı için Hayrettin K.'nın kendisini defalarca darp ettiğini de söyledi.

 

İSTİSMARCI ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Yaşanan bu iğrenç olay hemen savcılığa intikal ettirildi. Gözaltına alınan ve savcılığa çıkarılan öğretmen Hayrettin K, istismarı red ederek, kendisine iftira atıldığını söyledi. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilin Hayrettin K, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hayrettin K.’nin öğrencilerin şikayetinden kısa bir süre önce başka okula geçici olarak görevlendirildiği ve hemen ardından görevden alındığı da belirtildi. 

Editör: TE Bilisim