Emeklileri bu yaz aylarında çok önemli gelişmeler bekliyor. Öncelikle 11 milyon emeklinin maaşı Temmuz ayında çeşitli zamlarla artacak. Bin 100 liranın altında maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri seyyanen 100 lira zam alacaklar. Bunun dışında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon zammı verilecek. Bu oranın yüzde 5'ten aşağı olmayacağı belirtiliyor.

Takvim'in haberine göre, bunun dışında memurlar ve memur emeklileri de yüzde 3'lük zamlarının dışında oluşacak enflasyon farkını maaşlarında görecek. Enflasyon oranı Temmuz başında Haziran rakamlarının açıklanması ile ortaya çıkacak. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 5.30 çıkmıştı. Bu da tüm emeklilerin enflasyon farkından yararlanacağı anlamına geliyor.

 

İKRAMİYE DE ARTACAK

Ağustos ayı ise memur ve memur emeklileri için önemli bir ay olacak.

Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde memurların ve memur emeklilerinin önümüzdeki iki yıl için alacakları zam ve sosyal haklar görüşülerek karara bağlanacak.

Görüşülecek konulardan birisini de aile yardımları oluşturuyor. Sendikalar görevdeyken alınan aile yardımı gibi sosyal ödemelerin emeklilik maaşına yansıtılmasını talep ediyor. Bu gerçekleştiğinde memurların emeklilik maaşları önemli ölçüde artarken alacakları ikramiye de yükselecek.

 

EK GÖSTERGE

Toplu sözleşmede ek göstergelerin de artırılması gündeme gelecek. Bu gerçekleştiği taktirde memurların emeklilikte alacakları maaşlar yükselecek. Düzenlemenin geriye dönük uygulanması da gündeme gelecek. Bu durumda sadece şu an çalışanlar değil, emekli olmuş olanlar da yeni düzenlemeden yararlanabilecek.

Editör: TE Bilisim