ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINALVan Gölü Feribot Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan iki feribotun isimleri belli oldu. Daha önce ilk deme seferine çıkan feribotun isimleri geçtiğimiz hafta Van’a gelen Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. İşte Başbakan Yıldırım o açıklaması:

 

İKİ FERİBOTUN İSMİNİ AÇIKLADI

Van’a daha çok hizmetler yapacağız. Hiç endişeniz olmasın. Bu yollarda çalışan ne kadar iş makinesi yakıldı, ne kadar insan kaçırıldı. Onlar ne yaparsa yapsın biz inatla Van’ın, Hakkâri’nin, Türkiye’nin her köşesine hizmetleri birer birer götüreceğiz inşallah. 50 vagon kapasiteli 2 feribot geliyor. Feribotlara güzel isim bulduk. Feribotlarımızdan birisinin adı İdris-i Bitlis-i, diğerinin adı ise Sultan Alparslan.”

 

 

EN BÜYÜK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİPLER

Türkiye’nin en büyük iki feribotu olan feribotlar 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesinin yanı sıra 4 bin ton yük taşıma ve 350 yolcu kapasitesine sahip. Şu anda Van Gölü üzerinde Tatvan-Van arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan bin ton kapasiteli 4 adet feribot bu mesafeyi 4,5 saatte kat ederken, 7 katlı olarak yapılan 2 yeni feribot ise, 4 bin ton yükle bu mesafeyi 3 saat 15 dakikada kat edecek.

Editör: TE Bilisim