Özel Van Rehabilitasyon Merkezi ve Kahve Diyarı birlikteliğinde, Özel Van Rehabilitasyon Merkezi engeli öğrencilerine kahvaltı verildi.

 

Özel Van Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Evrim Alkan, Evin Şen’in ve okul idaresi tarafından 3 Aralık Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Rehabilitasyon Merkezinde bulunan öğrenciler için kahvaltı programı düzenlendi.  Kahve Diyarı tarafından Özel Van Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilere ve eğitim merkezi öğretmenlerine yöresel Van Kahvaltı ikram edildi.

 

3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Özel Van Rehabilitasyon Merkezi olarak farklı etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Okul bünyesinde engelli öğrencileri mutlu etmeye çalıştıklarını belirten, Özel Van Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Evrim Alkan Kahve Diyarı ile birlikte öğrenciler için kahvaltı programı düzenlediklerini ifade etti. Alkan şu ifadelere yer verdi: “Özel Van Rehabilitasyon Merkezi olarak gerek bireysel gerekse toplum olarak taleplerinin kayıtsız kalmadığını dile getirdik. Toplumun engelli bireyler konusunda dikkatini çekebilmek amacıyla bu dünyada onlarında var olduklarını ve diğer insanların faydalandığı birçok sosyal etkinlikler yaptık. İmkânlardan faydalanabileceklerini fark etmek ve fark ettirmek için Kahve Diyarı ev sahipliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli öğrencilerimize kahvaltı programı düzenledik. Bu güzel ve anlamlı günde bizleri ağırlayan Kahve Diyarı Müdürü Azat Işık ve tüm personellerine teşekkür ediyoruz. Toplumun dikkatini çekebilecek bu tarz etkinliklerin yalnızca 3 Aralık’ta sınırlı kalmamasını diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını ve yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.”

 

Kahve Diyarı Müdürü Azat Işık, ise 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Van Özel Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli kardeşlerimizi ve öğretmenlerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Azat, “Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gaye olmalıdır. Savaşlar, trafik kazaları veya afetler de engellilik nedenlerinden biri olduğu hepimizin malumudur. İnsanı yaratılmışların en değerlisi olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumumuzun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı gün de engeli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız da had safhada olmalıdır. Unutmamak gerekir ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli. Okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemeli. Kahve Diyarı olarak tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutluyor, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum.” Sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim