Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Zahir Soğanda,  7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ nedeniyle görme engellilerle bir araya geldi.

 

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında Van-Şişli Öğretmenevi’nde görme engellilerle kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, burada yaptığı konuşmasında, AK Parti’nin göreve geldiği 2002’den bu yana özellikle dezavantajlı gruplara çok büyük hizmetler verdiğini belirtti. Ak Parti’nin bütün engellilerin önündeki engelleri e kaldırılmaya çalıştığını ifade eden Soğanda, “Özellikle iş alımları, istihdam, evlerinde bakım hizmetleri olmak üzere engellilere yönelik büyük çabalar sarf edildi. Bunlar sevindirici olaylardır. Engellilerin ismi değişene kadar, yani herkes eşit hale gelene kadar bu hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Konuşmalarında görme engellilere beyaz bastonların artık reçete ile alınabileceği müjdesini de veren Başkan Soğanda, “Daha önce bu ve buna benzer aletler reçete kapsamında değerlendirilmiyordu. Ancak bundan sonra artık bastonlar, reçete karşılığı verilecektir. Burada bu müjdeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. Artık kimseye muhtaç olmadan, bastonunuzu reçete ile alabileceksiniz. Bu kapsamda hem görme engelliler haftanızı kutluyor, hem de bastonların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Gör-Bir Derneği Başkanı Osman İnci ise, devletin her zaman engellileri hatırladığını vurgulayarak, “Biz daha önce hep birilerinden istiyorduk. Çoğu zaman bulmamız çok zor oluyordu. Ama şuan ihtiyacı olan, gidip reçetesini yazar ve bastonunu alır. Bu çok güzel oldu. Başbakanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 6. Nokta Körler Derneği Başkan vekili Mail Tam da, AK Parti’ye her zaman yanlarında olduğu için teşekkür ederek, “Bu reçetede çok çok güzel bir oldu. İhtiyacı olan daha önce yüzü tutmadığı için isteyemiyordu. Ama şimdi artık kimseye minnet etmeden bastonunu reçete ile alması çok güzel oldu Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

 

Program, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hediye edilen beyaz bastonların Soğanda tarafından görme engellilere dağıtılması ile son buldu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim