Ak Parti Van İl Başkanlığı tarafından engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı tarafından “10-16 Mayıs Engelliler Günü” nedeniyle 50 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Ak Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtımına çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

 

Sandalye dağıtım programında konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda engellilere, engelsiz bir hayat dilediğini ifade etti. Soğanda şunları kaydetti: “Bildiğiniz gibi bu hafta Dünya Engelliler Günü haftasıdır. Bu hafta birçok günü birlikte kutluyoruz. Anneler günü, hemşireler günü, ebeler gününü de bir arada kutluyoruz. Tüm bu günleri bir kez daha kutlarken bugün bir araya gelmemize vesile olan engelli kardeşlerimin de günlerini kutluyorum. 365 günün onların günü olmasını diliyorum. Engelsiz bir hayat diliyorum kendilerine. Engelli vatandaşlarımın yanında en büyük zahmeti görenler engelli kardeşlerimizin anneleridir. Bu annelerimiz hem bu dünyada hem de ahirette mükâfatlandırılacaktır.”

 

Toplam 50 tekerlekli sandalye dağıtımının yapıldığını ifade eden Soğanda, “Mesele burada engelli kardeşlerimize sadece tekerlekli sandalye vermek değildir. Mesele tüm kamuoyunu engelli kardeşlerimize karşı duyarlı olmalarını sağlamaktır. Biz engelliler günü haftası münasebetiyle teşkilatlarımız olarak 50 tekerlekli sandalyeyi Van’ımızda ve ilçelerinde engelli kardeşlerimize dağıtmayı uygun gördük. Emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Soğanda şunları kaydetti: “Buradan yerel yöneticilere bir çağrım olacaktır. Engelsiz bir dünya istiyoruz. Bizim altyapımız buna müsaittir ve Ak Parti ile birlikte 2002 yılında bu yana engelliler için birçok çalışma yapıldı. Mevzuatta onlar için çok sayıda değişiklik yapıldı. Bunların hepsi de Avrupa standartlarındadır. Tüm bunlar olmasına rağmen maalesef ki bölgemizde engelli kardeşlerimiz için engeller söz konusudur. Yerel yöneticilerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu anlamda araçları trafiğe süren ve yeni binalar yapan tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Burada dağıtılan tekerlekli sandalyelerin yanı sıra 50 adet tekerlekli sandalyemiz ilçeler ve mahallelerde bire bir evlerine bıraktık.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim