Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Erciş Devlet Hastanesi, Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın yakın takibi ve gayretleri sonucu dün tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

 

Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yaklaşık 10 yıldır devam eden Erciş Devlet Hastanesi, Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın yakın takibi sonucu tek çatı altında hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz gün tam kapasite hizmet vermeye başlayan Erciş Devlet Hastanesi toplamda 20.717 metre kare kapalı alanı ve 212 yatak kapasitesi ile sağlık hizmete başlayan hastane, yatan hasta servisleri, acil servis, ameliyathane ve tüm poliklinikleri ile hizmet vermeye başlayan ilçe hastanesinde 20 branştan 45 uzman hekim, 12 pratisyen hekim, 6 diş hekimi, 150 hemşire, 30 ebe ve 205 personel bulunuyor.

 

 

 

ARVAS SAHAYA İNDİ

 

Yıllardır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan Erciş Devlet Hastanesi, halk arasında geçmişte çeşitli tepkilere neden olmuş ve son olarak bu tepki seçim sonuçlarına da yansımış ve halkın bir kesimi sandığa gitmemişti. Yıllardır ilgisizlikten ve yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı bitirilemeyen Erciş Devlet Hastanesi, Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın katkılarıyla tam kapasite ile hizmet vermeye başladı. TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren Arvas, Van ve ilçelerinde çözüm bekleyen veya çeşitli nedenlerle tıkanmış yatırımları mahallinde inceliyor. Van ve ilçelerinde yaptığı ziyaretler ile saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekili Arvas, halkın içinde dertlerini dinleyip, sevinçlerine ortak oluyor.

 

Editör: TE Bilisim