Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarının 19. yıldönümü dolayısıyla Beştepe'de açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Karadeniz’de doğal gazı çıkarmaya başladığımızda inşallah müjdeyi vereceğim ama biraz sabır." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu. Ülkemizin dört yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam etti, ediyor. Bu konuda da asla fire vermedik. Bu süreç içerisinde sadece ülkemizin içinde değil aslında dünyanın değişik ülkelerinde de hizmet yarışımızı devam ettirdik.

Biz kıtaları dolaşıyoruz. Afrika'nın 51-52 ülkesini dolaştık. Amerika'nın Latin Amerika olsun buraları defaatle dolaştık. Ülkemizin mesajını buralara taşıdık, tanınmayan ülkemizi tanıttık. BM'nin tam karşısında Türk Evi'ni 4,5 yılda bitirmiş olmamız ve oraya böyle bir markayı vurmuş olmamız bizim için değil bizden sonra gelen nesiller için çok çok önemli bir inşallah marka olacak.

Tabii bütün bunlar bizden çok bizden sonra gelecek nesiller için de hakikaten abide olacak. Türkiye'de dikkat edilirse altyapıda, üstyapıda, yüksek hızlı trenlerden tutunuz, Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne varıncaya kadar, öbür tarafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir arasındaki otoban, bunlar unutulmayacak eserlerdir. Hepsinden öte bizim Karadeniz'de Samsun'dan Sarp'a kadar bu otoyolu yapmamız bir başka şaheser.

56 tane havalimanına çıktık. Çok daha önemli bir adım o da 6 bin 100 kilometre bizim yolumuz vardı. Ama bunlar tabii otoyol falan değildi. Biz bunu yaklaşık 28 bin kilometreye çıkardık. Eğitimde bizim sayımız 76 üniversiteydi ama biz bunu 207 üniversiteye çıkardık. Şu anda bizim üniversitemizin olmadığı ilimiz yok.

Bu nedir? Bu şudur; artık benim ülkemde üniversitesi olmayan ilim yok. Her ilde üniversitemiz var. Dolayısıyla Anadolu'nun tüm illerinde bizim gençlerimiz, yavrularımız üniversiteye gitmek için Hakkari'den çıkıp İstanbul'a gelmeyecek. Hakkari'de oradaki üniversitede okuyacak. Aynen Van'da, Şırnak'ta okuyacak.

İKİNCİ MÜJDE GELİYOR!

"Enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Karadeniz’de doğal gazı çıkarmaya başladığımızda inşallah müjdeyi vereceğim ama biraz sabır. Karadeniz'den Doğal gazı çıkardığımız anda sadece devletin kasasına girmeyecek aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek."

Editör: TE Bilisim