Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada koronavirüs tedbirlerine dikkat çekerek, "Vazgeçin bu dönemde şu düğünlerden, yemekli merasimlerden. Nikah törenleriyle bu işleri bitirmek suretiyle bu dönemi gelin atlatalım. Sigaraya da bu dönemde ara verin, içmeyin" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik bundan sonra yollarına Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik çatısı altında devam edecekler. 15 milyon müşteriye hizmet veren ülkemizin en büyük sigorta ve emeklilik şirketini tesis ediyoruz.

Türk sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek fon biriktirirse ülkemizin kalkınmasına o derece destek verecektir. Hayat sigortaları ve emeklilik sistemi, fon birikimine katkı sağlayan temel araçlardır. Fon tutarı 154 milyar liraya ulaşan bireysel emeklilik sistemi atılımları ile reel sektöre uzun vadeli kaynak sağlanabilecektir.

Türk sigortacılığının en önemli sorunu sektörün belirli branşlarda yoğunlaşması ve yeni ürünlerde yetersiz kalmasıdır. Türkiye Sigorta yenilikçi bakış ile daha geniş kesimlere ulaşma adına önemli bir misyon üstlenecektir. Yeni yapının kar gayesi yanında sektör ve kamu yararı ile çalışması, sistemin yenilikçilik açığını da giderecektir. Önümüzdeki dönemde hem sigorta hem de emeklilik tarafında gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz.

KORONAVİRÜS SALGINININ EKONOMİYE ETKİLERİ

Covid-19 hastalığı son bir asrın en ciddi sağlık krizlerinden birisidir. Şimdiye kadar 900 bine yakın insanın hayatına malolan salgına birçok devlet hazırlıksız yakalanmıştır. Maddi zenginlik olarak bizden üstün olan devletler bu süreçte kamu güvenliğinden temel sağlık ihtiyaçlarına kadar birçok alanda ciddi sıkıntılarla karşılaştılar. Dünya artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yeni bir döneme girmiştir. Covid-19 sağlıkla ilgili kriz olsa da hayatımızın her alanını derinden sarsmıştır. 2020 ilk yarısında küresel ölçekte büyük üretim kayıpları, işsizlikte yükseliş, tüketim alışkanlıklarında değişiklikler olmuştur. Ekonomik veriler ve beklentiler, Amerika, Almanya, Japonya, İngiltere gibi büyük ekonomilerin bile salgının etkisi ile sarsıldıklarını gösteriyor. Japonya yüzde 10, Fransa yüzde 19, İngiltere yüzde 21.7 daralmıştır. İlk çeyrekte yüzde 4.4 büyüyen Türkiye, ikinci çeyrekte 9.9'luk küçülme ile ayrışmıştır. HABERGLOBAL

Editör: TE Bilisim