ŞEHRİVAN HABER 

Türkiye ile Ermenistan arasında 2020'den bu yana yapılamayan uçuşlar, dün itibariyle karşılıklı olarak yeniden başladı. Kara sınır kapısı uzun yıllardır kapalı olan iki ülke arasındaki normalleşme olumlu karşılanırken fiziki olarak ilk adım ise uçuşlarla atıldı. Ermenistan merkezli hava yolu şirketi Fly One’ın Erivan-İstanbul seferini yapan uçağı 64 yolcusuyla 19.50'de İstanbul Havalimanı'na indi. Fly One Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Şehirleri ve insanları tekrar birbirine bağlıyoruz. Herkesi memnuniyetle ve sevgiyle Ermenistan'a davet ediyorum" diye konuştu. Türkiye saatiyle 19.50'de İstanbul Havalimanı'na inen uçağın uçuş ekibi ile şirket yetkilileri çiçeklerle karşılanırken, yolculara çikolata ikram edildi.

HAFTA ÜÇ GÜN İLE BAŞLADI

Fly One, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere Haftada üç gün Erivan'dan İstanbul Havalimanı'na karşılıklı sefer gerçekleştirecek. Pegasus Hava Yolları ise İstanbul-Erivan hattında haftada üç gün karşılıklı sefer düzenleyecek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi Erivan’a yapılacak olan uçuşlar; Salı, Cuma ve Pazar olmak üzere Erivan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geliş seferleri şeklinde yapılacak.

VAN-ERİVAN UÇUŞLARI BEKLENTİSİ

Öte yandan uzun yıllardır dile getirilen Van-Erivan uçuşları ile ilgili talepler de bu uçuşlarla birlikte bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Bilindiği gibi daha önce de çeşitli temaslar kuran kentteki kurum ve kuruluşlar ile turizmciler seferlerin başlaması için yoğun çaba sarfetmişti. Van-Tahran uçuşlarının başlaması sonrası gözünü Van-Şırnak Karayolu’nun tamamlanması ile Irak’a bağlanmaya çeviren Van, bu adımla birlikte Ermenistan ile bağlantıların merkezi olabilecek bir konumda bulunuyor.

Editör: TE Bilisim