Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri ve AP Sosyalist Grup Başkanı Gabi Zimmer olmak üzere birçok görüşme gerçekleştirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, tutuklanan ve görevden alınan DBP’li belediye eş başkanlarının durumu ve yerel demokrasinin içinde bulunduğu kritik aşamayla ilgili Avrupa Parlamentosu’nda (AP) görüşmelerini sürdürüyor. Bugün tamamlanacak olan görüşmelerde önemli konular dile getirdi. Bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları, sivil ölümleri ve belediye eş başkanlarının tutuklanma, görevden alınmaları ile ilgili görüşmeler yapılırken, kentlerin yaşanan çatışmalardan dolayı uğradığı tahribatlarda ele alındı.

 

Eş Başkanlar, AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gabi Zimmer ile görüştü. Görüşmelerde, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan Diyarbakır Surları ve Suriçi’nin çatışmalar nedeniyle yaşadığı yıkımın boyutları, yerel demokrasinin içinde bulunduğu kritik durum ele alındı.  Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Van'da ve diğer bölge illerinde belediye eş başkanlarına dönük tutuklamaları dile getirerek, yaşanan tutuklama ve görevden almaları detaylıca anlattı. 

 

Avrupa Konseyi Bölgeler ve Yerel Yönetimler Kongresi Sekreteryası ile yapılan görüşme sonucunda ise, şubat ayında Brüksel’de yapılacak dönem toplantısına DBP belediyelerini temsilen üç büyükşehir belediye eş başkanının da katılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilisim