ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM

2011 yılındaki deprem sonrası yeri değişen kurumlardan birisi de Van Emniyet Müdürlüğü oldu. İpekyolu üzerindeki eski binası yıkılan Emniyet Müdürlüğü, aynı cadde üzerinde yapılan devasa bir kampüse taşındı. O tarihten bu yana hiçbir kuruma tahsis edilmeyen eski yer ile ilgili son dönemlerde öneriler de sık sık yapılıyor. Son zamanlarda kentle ilgili sorunları, çözüm önerilerini ve daha birçok konuyu sosyal medyada paylaşarak, önerilerde bulunan, çözüm bekleyen Van halkı eski Emniyet Müdürlüğünün yeri için de sosyal medyada #EskiVanEmniyetininYerine hashtagı ile paylaşım yapan vatandaşlar, alanın cami değil de başka bir şey olarak değerlendirilmesi için önerilerde bulundu. Kentin önemli iş insanları başta olmak üzere vatandaşlar paylaşım yaparak, eski Emniyet Müdürlüğü yerinin yeşil alan, müze, kongre merkezi, konser ve etkinlik alanı olması önerilerinde bulundu.

KANDAŞOĞLU: DİJİTAL ELEKTRONİK SATIŞ TİCARİ MERKEZİ OLMALI

İş insanı Zahir Kandaşoğlu, eski Emniyet Müdürlüğü yerinin turizm merkezlerine yakın olduğu için dijital elektronik satış ticari merkezi olması önerisinde bulunarak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen sene Van’a gelişinde, yaptığımız Emniyet Binasını ziyaret ederken eski Emniyet yerinin yakınlarda birçok camilerimizin olduğunu arz ettim. Bu yer turizm merkezlerine yakın olduğu için dijital elektronik satış ticari merkezi olmalı. Örneğin; Doğu Bank gibi.”

VANLILAR YEŞİL ALAN İSTİYOR…

Vatandaşların çoğu eski Emniyet Müdürlüğü yerinin yeşil alan olması önerisinde bulundu. Paylaşımlarında, Van’da yeşil alanın az olduğunu belirten alanda park yapılması önerisini yaptı. İş insanı Müslüm Erbay yerin yeşil alan olmasını önererek, “#EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan olsun. #EskiVanEmniyetininYerine Halka açık olsun. #EskiVanEmniyetininYerine yeşillik yakışır, park yakışır” dedi. İş insanı Metin Abi, “#EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan park yapılsın” paylaşımı yaptı. Cevat Karabulut adlı vatandaş paylaşımında, “Bahsi geçen alan toplu ulaşım araçlarının durak yaptığı yoğun bir yer. Bebek bakım ve emzirme odası ve lavaboların olduğu yeşil bir alan yapılmalı. #EskiVanEmniyetininYerine” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE: KENT NEFES ALSIN

Aktivist Zozan Özgökçe alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi önerisinde bulunarak şu paylaşımı yaptı: “#EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan yapılsın. Kent nefes alsın...” Deniz Ulfer adlı vatandaş paylaşımında, “Doğayı yeterince yok ettikden sonra beton yığınları arasında geleceğimizi sürdürmemek için #EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan planlanması yapacağımız en iyi yatırımdır” dedi. Yusuf Söylemiş adlı vatandaş, “#EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan istiyoruz” paylaşımda bulundu. Gülten Ödemiş adlı vatandaş, Van'ın sorunları sadece yeşil alanlar değil elbette, işsizlik en büyük sorun, Van Gölü kirliliği, betonlaşma, yoksulluk ve daha bir sürü sorunlarla boğuşan Vanımız insanı gittikçe betonlaşan kentimizde biraz olsun nefes alabilmeli. #EskiVanEmniyetininYerine yeşil alan olsun” paylaşımını yaptı.

KOÇ: KONGRE MERKEZİ YAPILMALI

Emre Koç adlı vatandaş paylaşımında, “2011 yılında Ankara Mamak Belediyesinde yapılan kongre merkezi #EskiVanEmniyetininYerine de benzeri birçok amaçlı kongre merkezi yapılması gerekmektedir. Bu kenttin en çok ihtiyacı olan yapılardan biri kongre merkezidir” ifadelerini kullandı. Cihan Kaval adlı vatandaş, “#EskiVanEmniyetininYerine Devasa güzel bir alana sahip bu yer: İnsanların nefes alabileceği yeşil bir alana dönüştürülmesi ve Yaşar Kemal adının yaşatılması için, bu yeşil alan içine de bir kültür ve sanat galerisi/evi/müzesi veya onu anımsatabilecek her şey yapılabilir” paylaşımını yaptı.

KAYALIK: VAN’IN SİMGESİ OLAN YAPI VE DEĞERLERİNİN MİNYATÜRLERİ YAPILSIN

Şerif Kayalık adlı vatandaş, o alanda Van’a dair minyatürlerin olması önerisinde bulunarak, “#EskiVanEmniyetininYerine Van’ın simgesi olan yapı ve değerlerinin minyatürleri yapılsın. Minyatür, Van turistlerin ilk uğrak yeri olur” dedi. Erkan Yıldız adlı vatandaş, eski Emniyet Müdürlüğü yerine Van Mutfak Sanatları Merkezi ve Akademisi yapılması önerisinde bulunarak şu paylaşımı yaptı: “#EskiVanEmniyetininYerine yapılacak en mantıklı şey Van Mutfak Sanatları Merkezi ve Akademisidir. Şehrimizin marka değerini artırmak ve gastronomi turizmine büyük katkı sağlaması için önemli bir adım olacaktır.”

DOĞAN: TOPLANMA ALANI OLSUN

Serhat Doğan adlı vatandaş, alanın deprem sonrası toplanma alanı olması önerisini yaparak şu paylaşımı yaptı: “Deprem sonrası altı kat olması gereken yerlere belediyelerce 10-11-12-13 kat imar izni verildi. Birinci derece deprem bölgesinde toplanma alanları dâhil dip dibe betonlaşma yapıldı. Hiç olmazsa numunelikte olsa park görünümünde, toplanma alanı olsun... #EskiVanEmniyetininYerine.” Necdet Özkan adlı vatandaş, alanın konser ve etkinlik alanı olması önerisinde bulunarak paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Van'da konser, tiyatro gibi etkinlikler için yeterli büyüklükte yer yok, #EskiVanEmniyetininYerine konser etkinlik alanı yapılsın.”

KIVANÇ: İPEKYOLU BELEDİYE BİNASI OLSUN

Yılmaz Kıvanç adlı vatandaş, eski Emniyet Müdürlüğü yerine İpekyolu Belediye binası olması önerisini yaparak, “#EskiVanEmniyetininYerine İpekyolu belediye binası olsun, maksat kiradan kurtulsun ve altına tamamen yöresel Van kahvaltısı ve yerel yemeklerinin satılacağı yer olsun. Çok cüzi kâr oranı ile satılsın ve tüm çalışanları da kadınlardan oluşturmak lazım” ifadelerini kullandı. Öte yandan aktivist Zozan Özgökçe, yaptığı paylaşımda AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile görüştüğünü ve alanda caminin yanı sıra park ile kütüphanenin de olacağının planlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sabah @K_Turkmenoglu ile konuştum. #EskiVanEmniyetininYerine Adana’daki Sabancı Cami gibi hem park hem de sembolik 1 cami (kocaman değil) yanına kütüphane yapılması planlanıyormuş. Kurtuluş parkına üst geçit ile bağlanması düşünülüyormuş, henüz kesin plan ve bütçe hazır değilmiş.”

Editör: TE Bilisim