ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ / HAKİM İNALÖZ - İpekyolu Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilen Şemsiyeli Sokak açıldı.

 

İpekyolu Belediyesi’nin “Butik Sokak Projesi” kapsamında yeniden dizayn edilen Şemsiyeli Sokağın açılışı yapıldı. Gerçekleştirilen açılışa Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk katıldı. Açılış öncesi sokak esnafı ile bir araya gelen ve sohbet eden Külünk ile İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk esnafın sorunlarını dinledi.

 

KÜLÜNK: DEĞİŞİMİ GÖRMEK GÜZEL

Esnafla sohbet eden Külünk burada yaptığı konuşama da İpekyolu Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından büyük değişim olduğunu söyledi. Külünk, “Bu sokak terör örgütünün siyasi işbirlikçisi, teröre yardım ve yataklık yapmaktan devir alınan belediyeden sonra Van’da değişen hayatın önemli bir göstergesidir. Burası İstanbul’daki kafeler gibi kafeler var. İnsanlar burada dilediğince zaman geçiriyor, çay içiyor, kitap okuyor. Ben burada emeği geçen İpekyolu Belediye Başkan Vekilimize teşekkür ediyorum.” dedi. Esnafla bir süre sohbet eden ve çocuklarla ilgilenen Milletvekili Külünk ve Başkan Vekili Öztürk ardından kurdele kesimiyle sokağın açılışını yaptı.

 

KÜLÜNK: 2 ÖNEMLİ PROJE YAPILMIŞ

Sokaktan ayrılan heyet daha sonra İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Hayat Akademisi”ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Külünk, “İstanbul’dan Ankara’dan bakılan görmemiz gereken ama görülme şansı zayıflatılmış bir güzel çabalarla birlikteyiz. Bu akşamda 15 Temmuz konferansı için Van’a geldim. Van’a gelmişken günü dolu geçirmek, Van halkı ne düşünüyor, Van’da ne oluyor ve Van’da neler yapılıyor, devlet Van’da hangi hizmetleri yapıyor bunları yerinde görme fırsatı gördük. Şu ana kadar 2 önemli çalışmaya tanıklık ettik.” Dedi.

 

“ŞEMSİYELİ SOKAK, HUZURUN FOTOĞRAFIDIR”

Van’da Şemsiyeli Sokağı gördüklerini ifade eden Külünk şöyle devam etti: Şemsiye sanat eseri haline gelebileceği akla gelmezdi. İnsan aklını özgürce kullanınca istediği şeyden zerafet çıkarabiliyor. İstanbul’dan buraya bakıldığı zaman bu güzelliği görmek aklımıza gelmezdi. Ancak devlet kararlılıkla terör örgütü ile mücadelesini sürdürürken o terörle mücadelenin halka en önemli yansıması 24 saat devam eden hayatın sokakta karşılık görmesidir. O sokakta 22 Temmuz sonrası 2 evladımızın şehit edilmesi ardından bu ülkeye diz çöktürmek isteyenlerin, terör örgütü üzerinden attığı adımların devletin kudretli bir şekilde cevap vermesi ve bu cevabı terör örgütünün hak ettiği şekilde almasının sonucunda ortaya çıkan fotoğraf huzur ve güven görüntüsüdür. İşte bu fotoğrafın adıdır Şemsiyeli Sokak.”

 

KÜLÜNK: VAN’A ÇÖP BIRAKTILAR

Önceki belediyelerle ilgili konuşan Külünk, “Terör örgütünün siyasi işbirlikçilerinin, terör örgütünü Ankara’da meşrulaştırmak isteyenlerin elinin değdiği belediyelerde maalesef bu ülkenin kaynakları millete hizmet, Van halkına hizmet yerine terör örgütünün Kandil’deki obezitelerinin, yurt dışındaki banklarına transfer edilen işbirlikçi şirketler kullanılmıştır. İş birlikçi şirketler üzerinden bu millin, Van, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Diyarbakır halkının paraları hain terör örgütünün cebine transfer edilirken Van halkına da sokaklarda çöp bırakılan ve hizmet edilmeyen bir halk bırakılmış.” İfade etti.

 

“20 YIL ÖNCE ENGELLİLER DIŞARI ÇIKAMIYORDU”

Devletin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan Külünk şöyle devam etti: “Terör örgütünün tasfiyesinin ardından, devlet hizmete geçti. Ve bu çalışmalar kapsamında geçmişle kıyaslanmayacak hizmetler kazandırıldı. Ben tüm kayyum arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Devletin asli amacı evlatlarımıza sahip çıkmaktır. Burada devletimizin engelli kardeşlerimize verdiği önemli çok iyi bir şekilde görmekteyiz. 20 yıl önce engelli vatandaşlarımız dışarı çıkamıyorlardı. Bugün ise devletin yaptığı çalışmalar ve engelsiz hayata projeleri ile bu engeller kaldırıldı. İpekyolu Belediyemiz burada çok güzel bir proje hayata geçirilmiş. Ancak üzülüyorum. Bu güzel çalışmalar yapılmış ancak Van bu çalışmayı 20-25 yıl önce görmesi gerekiyor.”

 

KÜLÜNK: ALDIKLARI OYU ZULME ÇEVİRDİLER

Külünk konuşmasının devamında, “Terör örgütünün zihin dünyasında insan olmadığı, merhamet olmadığı ve şefkat olmadığı ve olmayacağı için hep bu bölgede milletten aldıkları oyu, millete zulüm aracı olarak geri verdiler. Devletimizin burada yaptığı çalışmaları çok iyi görüyoruz. Herkese emeği geçmesinden çok teşekkür ederim.” Şunları kaydetti.

Editör: TE Bilisim