Van’da geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren yoğun sağlan yağışın ardından sular altında kalan Yeraltı Çarşısı esnafının zararlarının giderilmesi yönündeki çalışmalar sürerken, VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak’tan olayla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Yaşanan olayda ilin alt yapı konusundaki yetersizliğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Irak, “Esnafın bu mağduriyeti giderilmeli ve bu sarara sebep olanlar zararı karşılamalı” şeklinde konuştu.

 

Yer altı çarsısında yaşanan su baskını mağduriyetinin ardından esnafın yaşadığı sıkıntılar üzerine bir açıklama yapan Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridın Irak, esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini ve bu konuda mutlaka kendilerine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Yaptığı bir açıklama ile hem gerekli mercileri göreve davet eden hem de yardıma çağıran Irak, açıklamasında, “Geçtiğimiz gün yaşanan sağanak yağış, Aydın Talay Yeraltı Çarşısında meydana getirdiği zararla esnafımızın önemli oranda mağduriyetine neden olduğu gibi, ilimizin altyapısının kötü halini de gözler önüne sermiştir. Dar gelirli esnafın işyerlerini kullanılmaz hale getiren ve ürünlerine zarar veren su baskını nedeniyle uygulanan elektrik kesintisi, Cumhuriyet Caddesi üzeri ve civarında bulunan iş yerlerini de olumsuz etkilemiştir.” Şeklinde konuştu.

 

YANLILARLA DOLU!

 

Yaşanan olayın kamu kurumlarınca yaptırılan işlerin, planlama aşamasından başlayarak denetime varıncaya dek yanlışlarla dolu olduğunu kaydenen Irak, açıklamasında ayrıca; “Yanlış ve eksik işlerin tamammış gibi kabul edildiğini göstermektedir. Uzun yıllardır süregelen bu tutum ve davranış biçimi, bizlere çok pahalıya mal olmaktadır. Esnafın direkt zarar görmesinin yanı sıra, dişinden tırnağında artırarak ödediği verginin heba edildiği aşikardır.” dedi.

 

SORUMLU KİMSE BU ZARARI KARŞILASIN!

 

Irak açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi, “Olayın meydana geldiği yer kentin kalbi sayılabilecek en merkezi noktadır. Bu kadar merkezi bir noktada yaşanan olay, diğer bölgelerde neler olabileceğinin haber vermektedir. Her medeni hukuk devletinde oldu gibi bizde de sorumlular bulunmalı ve hesap sorulabilmelidir. Su baskınından dolayı zarar gören çarşı esnafının mağduriyeti giderilmeli ve bu zarara hangi kurum ve kimler sebep olmuşsa, zarar onlara rücu ettirilmelidir.” 


Ömer Aytaç AYKAÇ

Editör: TE Bilisim