ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- ERDAL ERBAŞ

S.S Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mevcut Başkanı Faruk Alpaslan, düzenlenen bir toplantıda kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek, önümüzdeki aylarda yapılacak olan Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına aday olacağını duyurdu. Başkan Alpaslan, “Yaşanan sorunları düzeltmek ve sorunları düzelteceğime inandığım için oda başkanlığına talibim. Benim davam ekmek davası ve hiçbir siyasi partiye mensup olmaksızın bu dönem şoförler odası başkanlığına adayım” ifadelerine yer verdi.

ALPASLAN: ESNAFA ÖNCÜLÜK ETMEK GÖREVİMİZ

Programda konuşan Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mevcut Başkanı Faruk Alpaslan, şunları söyledi: “Esnafa öncülük etmek ve onlara en iyi temsiliyeti sağlamak kendimize görev olarak görüyoruz. Biz bu anlayışla büyüdük, büyüklerimizde de bunu gördük. Bizim söylemlerimiz ve icatlarımız birbirine uydu. Şoför esnafı Van odalar birliğinin en büyük esnaf odasıdır. Kentimiz büyüyor ve gelişiyor. Bundan dolayı bizde esnafımızı geliştirmek zorundayız. Van şu an ulaşımda çok büyük sorunlar yaşıyor. 2014 yılında Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı seçimini kaybettim. O zaman ki gelen yönetim kurulu arkadaşlarımız, esnafımıza birtakım taahhütlerde bulundular. Ancak bu vaatlerin hiçbirini gerçekleştirmediler.”

“BU DÖNEM ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Şoförler ve Otomobilciler Odası için başkalık adaylığını açıklayan Alpaslan, “Dini, dili, ırkı ve ideolojisi ne olursa olsun. Çünkü bu mesele ekmek davası ve bu mesele çoluk çocuğumuzun davasıdır. Ben resmi belgelerle konuşuyorum. Van, Doğu Anadolu Bölgesinde nüfus olarak en büyük ilimiz. Kentimiz hızla gelişiyor. Esnafımız hızla büyüyor. Bunları sahiplenip, istihdam sağlamamız gerekiyor. Devletin sunmuş olduğu bütün imkanları esnafımıza sunmamız gerekiyor. Barış, kardeşlik ve hoşgörüyle temiz ve helal emeğimizi çocuklarımıza götürmek bizim en büyük siyarımız olmalı. Buda ilk başta biz yöneticilerde olmalı. Bu anlamda da yaşanan bu sorunları düzeltmek ve sorunları düzelteceğime inandığım için oda başkanlığına talibim. Benim davam ekmek davası ve hiçbir siyasi partiye mensup olmaksızın bu dönem şoförler odası başkanlığına adayım.” Dedi.

Editör: TE Bilisim