ŞEHRİVAN GÜNCEL: HAKİM İNALÖZ - HAKAN SARI - Türkiye’nin ünlü ev tekstili, dekorasyon, mutfak araç gereçlerini bünyesinde barındıran Fecra Home, Van’da mağaza açtı.

 

Açılışta konuşan Mağaza sahibi Avukat Harun Sevimli, Fecra Home’nin önemli bir tekstil markası olduğunu belirterek, “Van için güzel bir yatırım yapmak istedik. Fecra markası Türkiye’nin dört bir yanına yayılacak bir markadır. Diyarbakır’da şube açtık, şimdi de Van’da açıyoruz. Batman ve Siirt şubeleri de yakın zamanda açılacak. Mağazamızda özellikle ünlü çeyiz eşyası markalarını bulunduruyoruz. Fecra olarak kaliteyi ucuza satıyoruz. Mağazamızda 4 kişi çalışıyor. Şirketle görüşüyoruz ikinci şubeyi de Van’a kazandırmak istiyoruz”. Diye konuştu.

 

 

KANDAŞOĞLU: VAN’DA HAREKETLİLİK VAR

Açılışa katılan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Zahir Kandaşoğlu ise Van’ın önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurguladı. Kandaşoğlu ise şunları söyledi: “Hepimizin gördüğü gibi Van’da ciddi bir hareketlilik var. Bu hareketlilik bizi sevindiriyor. Halka umut veriyor, güven veriyor. Zaten yıllardan beri konuşuyoruz bu ilin en büyük sorunu güven, yatırım. Bu sorunun da çözüldüğünü görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Özellikle İki Nisan caddesini görüyorsunuz, bütün kafeteryalarımız oraya taşınıyor. Şimdi orada bambaşka bir hava var.”

 

 

“VAN’A GELİŞLERİ TESADÜF DEĞİL”

Kandaşoğlu konuşmasının devamında, “Maraş caddesine gelirsek eski emniyet kavşağına kadar bütün alanların, yerlerin sağlı sollu dolduğunu görüyoruz. Esnaflarımız orayı iyi değerlendirdi, Maraş caddesinde büyük markalar yer aldı. Van’a bundan sonra herkes özellikle iş adamlarımız gelmek zorunda, çünkü potansiyeli görüyor. Yatırımcılar Van üzerine anket yapıyor, hangi alanda ihtiyaç var tespit ediyor ona göre memleketimize geliyor. Çok ünlü bir et ustası İstanbul’dan Van’a gelmiş, bunlar tesadufi şeyler değil. Bugün bu mağazayı açan Sevimli ailesi de yıllardır ticaretin için de olan bir aile. Her türlü sektörü biliyorlar, tecrübeleri var. Esnaflığı, ticareti bilen değerli bir ailedir. Artık Van’a gelen tüccarda büyük bir marka ile geliyor, eli boş gelmiyor. Kültür ve Sanat merkezinin açılması, geç saate kadar insanların eğlenmesi Van’ın turizm alanına ciddi bir hareketlilik kattı.” Şeklinde konuştu.

 

 

AYDEMİR: TEŞEKKÜR EDERİZ

Van Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği (VESOB) Yönetim Kurlu Başkanı Muhittin Aydemir de, ulusal büyük çapta bir mağazanın Van’da bulunmasının değerli olduğu söyledi. Aydemir şöyle devam etti: “Açılan mağaza Van’a, ülkemize hayırlı olsun. Bu mağazanın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Oda başkanı olarak çağrım şudur, diğer illerdeki, dışarıdaki iş adamlarımız, Vanlı esnaf, tüccar kardeşlerimiz gelip memleketlerine yatırım yapsınlar, buradaki kardeşlerimiz bundan faydalansın.”

 

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, yeni açılan mağazanın hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra açılış kurdelesinin kesilmesiyle mağaza tarafından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Maraş Caddesi üzerinde açılışı yapılan mağazaya; Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Ak Parti Van eski Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, VESOB Başkanı Muhittin Aydemir, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim