Büyükşehir yasasıyla beraber iki bölüme ayrılan Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nin bir bölümünün Edremit Merkez ilçesine dahil olmasının ardından mahallede yaşayan vatandaşların ve demokratik mahalle meclisinin talebi üzerine Edremit Belediyesi tarafından mahallenin mevcut sınırları yeniden çizilerek ayrı bir mahalle kuruldu.

 

Sınırları yeniden çizilen mahallede yine mahallelinin ve demokratik mahalle meclisinin talebi doğrultusunda talep edilen ' Şehit Fırat ' ismi Edremit Belediye Meclisi tarafından 'Fırat Mahallesi' olarak karar altına alınarak mahalleye verildi. Mahalle isminin belirlenmesinin ardından Edremit Belediyesi tarafından mahallede 3 ayrı noktaya konumlandırılması planlanan şekilde tabelalar hazırlanarak dikildi. Fırat Mahallesi'nin ana tabelasının dikilmesi etkinliğine binlerce kişi katıldı. Tabelanın dikilmesi törenine Fırat isminin verildiği Şehmuz Karakoyun'un ailesi , DBP İl eş başkanı Miraz Çallı, HDP il eş başkanı Veysi Dilekçi, Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, DBP, HDP Edremit ilçe eş başkanları ve yöneticileri,  sivil tolum örgütü temsilcileri, Edremit'e bağlı mahallelerin demokratik halk meclisleri katıldı.

 

Tabela dikim töreninde ilk olarak konuşan Şehit Fırat Mahallesi Demokratik Halk Meclisi eş sözcüsü Hasan Ünver, yaşadıkları mahallenin büyükşehir yasasıyla beraber  Hacıbekir Mahallesinden ayrılarak Edremit İlçesine bağlanmasının ardından mahalleli olarak Edremit Belediyesi'nden mahallelerinin ayrılarak mahalleye Şehit Fırat isminin verilmesini talep ettiklerini söz konusu taleplerinin Edremit Belediyesi tarafından kabul edilerek pratiğe geçirilmesinden ve bu gün de mahallenin tabelasını dikmekten kaynaklı mutlu oldukların söyledi. Sonrasında konuşan ismi mahalleye verilen Şehmuz Karakoyun'un (Fırat) annesi Ember Karakoyun'da katılımcılara ve teşekkür ederek Edremit Belediyesinin oğlunun ismini ebediye kadar yaşatabileceği böylesi bir işe imza atmalarının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim