Ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında işlerini yapan fırıncılar, oruçlarını da tutarak ibadetlerini aksatmıyor.


İftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmekleri yapmak için sıcakta oruç tutmalarına rağmen canla başla çalışan fırıncılar, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor. Ramazan ile farklı bir mesai uygulayan fırıncılar, iftara saatler kala hamurları yoğurmaya başlıyor. Odun ateşinin karşısında iftar için ekmekleri hazır edebilmek için çabalayan fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruçlarını da tutarak ibadetlerini yerine getiriyor. Oruç ibadetinin yerine getirilmesi için sıcaklığın bahane olmadığına dikkat çeken Dervişoğulları Pide ve Lahmacun Fırını çalışanlarından Münir Sayın, 21 yıldır bu meslekte çalıştığını belirterek, “Hem hava sıcaklığı hem de fırının sıcaklığında çalışmak zor oluyor, ama Allah yardım ediyor. Bizi en çok susuzluk zorluyor. Fakat yapacak başka bir şey yok” dedi.


Çalışarak 17 nüfusa baktığını ifade eden Sayın, “Ramazan ayında işe fazla ara veremiyoruz. Çünkü müşteriler bir yandan tava getiriyorlar, bir yandan lahmacun ve ekmek işi olunca fazla ara veremiyoruz. Sürekli çalışmak zorunda kalıyoruz. Ben bu duygularla Tüm İslam aleminin Ramazanını kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Fırın çalışanı Tayfun Kara ise 9 yıldır bu meslekte olduğunu belirterek, “Her mesleğin bir zorluğu vardır, bizim de zorluğumuz susuzluktur. Ama Allah’ın yardımıyla bu susuzlukta bize pek işlemiyor. Bizler de hem işimizi yapıyor hem de ibadetimizi yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim