ŞEHRİVAN HABER:ÖMER FARUK TOKTAŞ- Van’da bu yıl 10’uncusu düzenlenecek ve Türkiye’nin en büyük 3. Fuarı olan Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yaklaşırken birçok ülkeden gelecek ziyaretçi ve turizm öncüsü fuarın açılışı için gün sayıyor. Ajans Asya fuarcılık tarafından bu yıl yapılan 5 fuara ek olarak 4 fuar daha yapmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar 600 bini aşkın ziyaretçi ağırlayan fuarlarda yıl sonuna kadar 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen yönetim kurulu başkanı Süleyman Güler, bu fuarlar ile birlikte büyük ziyaret rakamları ile birlikte durgun ekonominin de canlanacağını vurguladı.

Kurulmuş oldukları ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza atarak fuarlar aracılığıyla Van’ın önemli değerlerle buluşmasını sağlayan ve ekonomik anlamda kente değer katan Ajans Asya Fuarcılık bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın hazırlıklarını sürdürüyor. Açılışına sayılı günlerin kaldığı Turizm ve Seyahat Fuarı başta olmak üzere 2019 yılı içerisinde düzenlenen ve düzenleyecekleri fuarlara ilişkin brifingler vermek üzere basın mensuplarıyla bir kahvaltıda bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler gelecek projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Van da üretim ve ticaret yapan esnafa yılın en durgun döneminde can suyu olacak bölgede ilk olma özelliği taşıyan yeni bir fuarın müjdesini veren Güler 26-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Turizm ve Seyahat Fuarı hakkında da ‘10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na, Ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok yerden bir araya gelecek olan turizm öncülerinin görüşmeleri ile büyük bir verim elde edileceği kanaatindeyiz.” İfadelerini kullandı.

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ!

2019 yılında düzenlemiş oldukları fuarlar ile toplam 1 Milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak istediklerini belirten Güler “Ajans Asya Fuarcılık olarak içinde bulunduğumuz 2019 yılını yine dolu bir fuar maratonuyla devam ettiriyoruz. Van’ı bir fuar şehri yapma yolunda önemli bir mesafe aldığımız 2019 yılında 5 tane fuar yapılmış oldu. Bu fuarlar toplamda 600 bini aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Yılsonuna kadar 4 fuar programımızda daha var. Program bitiminde toplam 1 milyon ziyaretçi hedeflemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

“NE YAPTIK? NE YAPACAĞIZ?”

Daha önce yapmış oldukları ve ilerleyen günlerde yapacakları çalışmalara dair bilgiler sunan Güler, “Değer üretiyoruz sloganı ile 2019 yılının ilk yarısında yaptığımız Van Mobilya Fuarı, Van İnşaat, Yapı ve İş Makineleri Fuarı, Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, MEKİF (Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı) bu fuarlar ile yaklaşık 500 firmayı 400 bin (yurt içi ve Yurt dışı) ziyaretçi ile buluşturarak ilimiz ve bölgemiz ekonomisine ve turizmine katkı sunmayı başardık. Yine değer üretiyoruz sloganı ile 2019 ikinci yarısında 10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı başta olmak üzere Van Asya İpekyolu Fuarı ve bu yıl ilkini yapacağımız 1. Van Markalar Buluşması ve Tanıtım Günleri, Van Kitap Fuarları ile ilimiz bölgemiz ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” Diye ekledi.

“TURİZMİN KALBİ VAN’DA ATACAK”

Turizm ve Seyahat Fuarı hakkında bilgiler veren Güler 2018 yılında katılım anlamında ciddi anlamda bir tırmanışa geçildiğini belirterek ekledi: “Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26-29 Eylül 2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 10. kez Van’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2018’de katılımcı bazında yüzde 60 büyüme kaydeden VAİTT, tırmanışa geçen turizm sektöründe bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam edecek.”

BİRÇOK ÜLKE VAN’A AKIN EDECEK!

Birçok ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapılacağını belirten Güler sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle Ortadoğu da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan 10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na, Ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok yerden bir araya gelecek olan turizm öncülerinin görüşmeleri ile büyük bir verim elde edileceği kanaatindeyiz. Bu kapsamda da 10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı Batı Asya ve Ortadoğu ülke pazarları ile birlikte Türkiye’nin yeni Turizm destinasyonu olan Doğu ve Güney Doğu Bölge pazarlarına girmek için büyük fırsatlar içermektedir.”

“AYNI ZAMANDA KONGRE DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Aynı zamanda daha önceki senelerde de fuar ile eş zamanlı gerçekleştirilen Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi hakkında konuşan Güler “Fuar ile eş zamanlı organize edilen 3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’ne yaklaşık 15 Ülkeden 300 civarında önemli akademisyen ve turizmci katılımı ile akademik ve Turizm duayenleri tarafından bölge turizmi değerlendirecek ve somut çıktılar gerekli yerler ile paylaşılacaktır. Tüm turizm bileşenlerinin bölgenin en büyük, ülkemizin üçüncü fuarı olan Van Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan maksimum düzeyde faydalanmalarını umuyoruz.” Dedi.

“TURİZM FUARI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ FUARLARINDAN”

Turizm ve seyahat fuarının nitelik bakımından Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olduğunu belirten Güler, “Türkiye geneli turizm bileşenlerinden önemli aktörlerin bulunduğu; büyüklük olarak Türkiye’nin 3. Büyük fuarı olsa da nitelik ve verimlilik bakımından Türkiye’nin en iyi fuarlarından biri diyebiliriz. Bu da aslında bölgenin turizminin geldiği noktadan daha iyiye gelmesine çok büyük katkı sunacaktır. Çok verimli görüşmeler gerçekleştirilmiş olacak bu saydığımız ülkelerden gelen önemli turizm öncüleri çeşitli görüşmelerle fuarın yanında çalışmalara da imza atmış olacak. İlk başladığımız gün hedefimiz Van’ı bir turizm şehri haline getirmekti. Yaşayarak, fuarların bu gayemize ne denli katkı sunduğunu hepimiz rahatlıkla görebiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

VAN ASYA İPEKYOLU FUARI EFSANESİ YENİDEN CANLANACAK

Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan Van Asya İpekyolu Fuarı hakkında da açıklamalarda bulunan Güler “Yapıldığı ilk günkü ruhla birçok sektörü bir arada barındıran ve kampanyalar sürpriz hediyeler ile 90’lı yıllarda yaşadığımız nostaljiyi canlandırmak, aynı zamanda işleri durgun olan esnafın birazda olsa rahat nefes alması amacı ile bu yıl ekim ayında yenilenmiş yüzüyle İpekyolu fuarı 22-27 Ekim 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecektir. Bu fuar ilk günkü heyecanla daha çok ekonomiye yönelik bir katkı sağlayacak. Hâlihazırda durgun bir dönem içerisinde olan esnafımızın da ekonomisinin canlandırılması hem de o geçmişte özlem duyduğumuz Van Asya İpekyolu fuarını bu sene bölgenin hizmetine sunacağız.” Diye konuştu.

FUAR ESNAFA DA KAZANÇ OLACAK!

Van esnafının ekonomik anlamda durgun geçen Kış döneminde rahat bir nefes alabilmesi adına gerçekleştirilmesi planlanan Marka indirim günleri fuarına da değinen Güler “Van’da üretim ve ticaret yapan esnafın hedeflendiği yılın en durgun günlerinde esnafa can suyu olabilecek ve aynı zamanda tüketicinin önemli markaları en uygun fiyatlara bir arada bulacağı büyük illerde çadır günleri diye tabir edilen bölgemizde bir ilk olacak ve gelecekte çok önemli bir fuar olacaktır. İnsanlar çoğu zaman tüm markaları bir arada bulmakta zorlanabiliyor. Biz yerel anlamda Van’da üretim, satış yapan esnafımızı merkeze alarak büyük markaların büyük indirimlerle bir arada olacağı ve ekonominin özellikle kış aylarına girerken en çok durgun olduğu dönemde bir nebze de olsa piyasayı canlandırmak için bu fuarı düzenleyeceğiz. Hem esnafa ekonomiyi canlandırarak faydalı olacağız, hem de vatandaşlara kaliteli ürünleri ucuza almaları için fırsat sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

“VAN EKONOMİSİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Van esnafının ekonomik anlamda kalkınmasına önem verdiklerini belirten Güler sözlerini şu şekilde noktaladı: “İlk günkü heyecanla edindiğimiz deneyimleri ve bilgileri de işin içine katarak işlerimizi daha da büyüterek yolumuza devam edecek, Van’ın ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bizim birinci önceliğimiz her aşamada Van’ın kendi esnafı olacaktır. Van esnafından gerekli geri dönüşleri aldıktan sonra dışarıdan gelen talepler içinde kapılarımız açık olacak.”

Editör: TE Bilisim