ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-MEHMET ALİ EKİNCİ

Korona virüs salgını döneminde süreçten nasibini alan fuar sektörü, kötü süreci geride bırakarak, en hareketli zamanlarını yaşıyor. Normalleşme döneminde Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Van’da da kapılarını ziyaretçilere açan fuarlar, aralıksız sürüyor. Van, fuar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, kent ekonomisine de katkı sunmaya devam ediyor. Son zamanlar ardı ardına kapılarını ziyaretçilere açan fuarlar, kentin tanıtımı içinde önemli bir rol çizmeye devam ediyor. Son olarak kapılarını ziyaretçilere açan Anne, Bebek ve Çocuk Fuarı, 60 firma ve 180 markayla müşterilerini bekliyor. Van’da dört gün sürecek fuarı Şehrivan’a değerlendiren firma sahipleri, umutlu olduklarını dile getirirken, stantları ziyaret eden CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ise Van’ın fuarlarla anılması mutluluk verici ifadelerini kullandı.

VAN’DA FUAR SEZONU DEVAM EDİYOR

Fuar alanını ziyaret eden CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, "İlimizin yeni bir fuara daha ev sahipliği yapması, fuarlarla anılması bizleri mutlu ediyor. Çünkü bu kadar zorluklara rağmen, pandemiye rağmen fuarların yapılması artık Van'ımızın büyükşehir olmanın gereklerini yerine getirdiğini gösteriyor. Güzel bir şehrimiz var. Bu şehri büyütmek için bütün ister siyasi, ister sivil olsun bütün paydaşlar el ele vermeliyiz. Geçen sene pandemiden dolayı fuarlar yapılmamıştı. Bu sene kısa sürede 3 fuarın üst üste yapılması aslında fuarlara olan özlemi ve isteği de gösteriyor. Fuarlar ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Atlantik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar ve ekibini kutluyorum." Dedi.

FİRMA SAHİPLERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Van Akın Dil Kursu Eğitim Koordinatörü İdris Egemen, “Anne bebek fuarı bu şekilde devam etmesi bizim için çok güzel oluyor. Bu tür fuarların sürekli yapılması her zaman anne çocukla değil, eğitim konusunda da yapılması her zaman doğru bir seçenek olur. Bizim bu tür fuarlara katılmamızın amacı eğitimin ayrı bir özeliğinin olduğunu farkına varabilmektir. Anne bebek fuarında da olmamızın sebebi ise hem annelerimizin yanında olup hem de çocukların eğitim bilince olup eğitimlerine ne kadar katkı sağlayacağımızın farkına varabilmektir. Yeni açılan bir fuar ama hafta sonlarından daha umutluyuz. Şimdi biraz sesiz ilerliyor olabilir. Ancak önümüzdeki günlerde daha yoğun olacaktır. Ziyaretçilerimizi dört gözle bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

EGEMEN: ÇAĞIMIZ ARTIK BİR DİL ÇAĞI

Çağımızın artık bir dil çağı olduğunu belirten Egemen, şöyle devam etti: “Özelikle eğitim konusunda ayrı bir fuarında yapılması hem bizim açımızdan hem de eğitim açısından iyi olacağını düşünüyorum. Buradaki katkılarımızın bir tanesi çocukların sadece okuldaki eğitimlerinde kalmayıp bunun yanında destekleyici amaçla birde İngilizce eğitiminin olması. Çağımız artık bir teknoloji dönemi bunun yanında dil çağının olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Artık erken yaşta dil eğitimine başlamamız lazım. Dil öğreneme çocuk yaşlarda başladığından daha çok öğrenme ve daha çabuk kavrama algısı oluştuğu için bizde burada anne bebek fuarında yerimizi aldık.”

“İLK GÜN YOĞUNLUK GÖRDÜK”

Hafta sonları fuara yoğunluk olacağını belirten Egemen sözlerini şöyle tamamladı: “Fuarda ilk gün olmasına rağmen beklediğimizin üzerinde yoğunluğu gördük. Özelikle çocukların aileleri ile beraber gelip buraları gezmeleri çok daha iyi farklılık olduğunu gördük. Bizde çocuklar için özel bir çekiliş hazırlayıp eğitimdeki farklılığı göstermek adına iyi kampanya sunup onların yanında olduğumuzu göstereceğiz”

FUAR ANNE VE ÇOCUKLARA HİTAP EDİYOR

Fuarda stant açan Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Şadigül Köroğlu, “Fuar Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde ilk defa yapılan bir fuar. Hastanemiz daha önce birçok fuarda bulundu yalnız bu konsepte ilk defa katıldık. Bizimde bu fuarda bulunmamızın sebebi ise 0-17 yaş arasındaki çocuklar için özellikle bebekler için anne bebek danışmanlığı, anne sütünün önemine anlatmak için buradayız. Anne sütünün bir mucizedir bunu anneler her ne kadar tatbik etmeye çalışsa da daha öz güvenli daha bilinçli bir şekilde bebeklerini beslemesi ve büyütmeleri açısından bu çok önemli bunu vurgulamak için buradayız. Biz bebek dostu bir hastaneyiz özellikle anne sütü diyoruz.” Diye ekledi.

VANLILARIN FUARA İLGİLERİ YOK DİYEN DE VAR

İleriki zamanlarda fuara yoğunluğun artacağını ifade eden Şehrivan Turizm sahibi Hekim Acar, hafta içi biraz durgunluğun olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bölgenin ilk fuarı olması güzel bir duygu. Bizde bu fuara yeni katılım sağlıyoruz ve ailelere yönelik turlar düzenliyoruz. Pandemi döneminde de İzmir’de olan bir fuara katılım sağladık. Burada da pandemiden sonra ilk fuarımız. Şunu da söylemek isterim; diğer şehirlerde fuarlara katılım çok iyi ancak Van’da bunu göremiyoruz. Halkın fuarlara ilgileri çok düşük. Buradaki fuar kentte biraz uzak olduğu için vatandaşlar gelmiyor olabilir. Servisler var ama hem eksik hem de kimsenin servisten haberi yok.”

STANT KURANLAR FUARDAN UMUTLU!

Son olarak fuarla ilgili düşüncelerini aktaran Van Montessori Anaokulu ve Van Neşe Anaokulu Kurucu Müdürü Veysel Özaras, “İki yıldır Van’da hizmet vermekteyiz. Fuara katılma amacımız ise Van halkının bizleri tanıması ve varlığımız hissetmesi. Yeni yapacağımız okulu da tanıtmak amaçlı stant kurduk. Birde çocuklarımız için iki yılda çocuklarımız için neler yaptığımızı anlatabilmek adına burada yer alıyoruz. Bu anlamda da halkımızın fuarlara katılım sağlaması gerekir. Fuar iyi devam ediyor, genelde de hafta sonları daha yoğun oluyor. Fuar sona erdiğinde inşallah bizde istediklerimizi alırız.” Cümlelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim