Van Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gazi ve şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

 

Geleneksel hale getirilen ve her yıl olduğu gibi bu yılda gazi ve şehit aileleri için iftar yemeği verildi. Urartu Otelde şehit ailelerine ve gazilere verilen iftar yemeğine, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Barutçu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ilçe kaymakamları, gaziler ve şehit aileleri katıldı. İftar programı ilk olarak il müftüsü Nimettullah Arvas’ın duası ile başladı. Yapılan duanın ardından ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Açılan iftarların ardından Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç verilen yemekten dolayı teşrif edenlere teşekkür etti.

 

TAŞYAPAN: ŞEHİTLERİMİZ BU VATANIN VARLIK SEBEBİDİR

Koç’un ardından konuşan Vali İbrahim Taşyapan ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu güzel sofraya, bu mübarek Ramazan’ın 15’nci akşamında sizlerin teşviklerinize mutlu ve bahtiyar olduk. Sofralar ancak davetiyelerin bir araya gelmesi ile anlam kazanır. Sizlerde bizim davetimizi kırmadınız ve iştirak etiniz bu iştiraklerinizden dolayı tekrar teşekkür ederim. Şehitlerimiz bu vatanın varlık sebebidir. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde vardır. Sizler de şehitlerimizin, vatanımıza, devletimize, bizlere emanetisiniz. Bu emanete bizler kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız, sahip çıkmak en asli görevimizdir.”

 

“TÜM ARKADAŞLARIN ATAMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Devletin bu yolda büyük fedakârlıklar gösterdiğini ifade eden Taşyapan, “Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize en üst seviyede haklar vermektedir. Bu onların kırık kalplerini bir nebzede olsa tamir etmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu uğurda kurulmuş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu hizmetlerin daha derli toplu, daha düzenli, insanlarımızın onuruna yakışır bir şekilde vermesi için oluşturulmuş bir bakanlığımızdır. Şehit olmak ayrı bir rütbe, şehit ailesi olmak bu rütbeye yakın bir rütbedir. Sizlerde en az şehitlerimiz kadar değerlisiniz. Gazilerimiz bu vatana sahip çıktıkları için değerlidir, devletimizde bu değerin bilincinde olarak onlara çeşitli haklar vermekte, bizlerde bunları en iyi şekilde uygulamaktayız. Şehit yakınlarına ve gazilere verilen istihdam hakkı konusunda elimizde beklenen herhangi bir dosya kalmadı. Müracaat eden bütün arkadaşların atamalarını gerçekleştirdik. Onların dilediği yerlere gönüllerine uygun bir yerde devlet kadrosunda çalışmalarını temin etmiş olduk.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN HABER – MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim