Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar mayıs ayı ortalama sıcaklığı 16,7 derece olarak kaydedildi. Bu yıl mayıs ayı ortalama sıcaklığı ise 19,3 dereceye yükseldi.

Mayıs ayında en yüksek sıcaklık 44,3 dereceyle Ceylanpınar'da, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 5,3 dereceyle Zara'da kaydedildi. 44,3 derece, Türkiye'de mayıs ayında ölçülen en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.

Geçen ay ortalama sıcaklık Kırklareli, Çorlu, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir, Antakya, Elmalı, Erdemli, Ordu, Rize, Hopa, Bolu, Karabük, Ünye, Boyabat ve Nallıhan çevrelerinde mevsim normalleri civarında, Samandağ çevresinde mevsim normallerinin altında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Mayıs ayında Marmara Bölgesi'nde ortalama sıcaklık Trakya'nın kuzey batısında, Kadıköy, Yalova, Balıkesir çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bölgenin mayıs ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 16,9 derece iken, geçen ay 18,3 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık 2 derece olarak Lüleburgaz'da, en yüksek sıcaklık ise 34,6 dereceyle Geyve'de ölçüldü.

Editör: TE Bilisim