“KÜRT SORUNUNU MİLLİ BEKA SORUNU HALİNE GETİRMEYİN”

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ülkede adalet, insan hakları ve gelir dağılımında devrim niteliğinde yenilikler yapacaklarını söyledi. Cesaret, samimiyet, dürüstlük ilkeleriyle yola çıktıklarını anlatan Davutoğlu: "Cumhurbaşkanına göre Kürt sorunu yok. Kürt sorunu ne zaman biter biliyor musunuz, Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımız 'biz bu ülkenin eşit, onurlu vatandaşları olarak sorunlarımızı hallettik' dedikleri zaman biter. Sorunun doğrudan muhatabını anlamadan, onunla oturup konuşmadan sorun çözülmez. Kürt sorununu hiçbir şekilde milli beka sorunu haline getirmeyin. Kürtler de Aleviler de Sünniler de Türkler de Yörükler de hepsi, bu ülkenin eşit vatandaşı.

“DİLİ, DİNİ, IRKI, ÂDETİ, GEÇMİŞİ, KİMLİĞİ ÖTEKİLEŞTİRİLMEDİĞİ BİR DÖNEM BAŞLATACAĞIZ."

Kürtçenin her yerde özgürce konuşulabildiği ve bu bağlamda kimsenin dili, dini, ırkı, âdeti, geçmişi, kimliği dolayısıyla ötekileştirilmediği bir dönem başlatacağız diyen Davutoğlu, "Bu aynı zamanda tüm toplum kesimi için olacak. Bunu yapmak zorundayız. Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlandırılması ancak ve ancak böyle olur" ifadesini kullandı.

Daha sonra Gürpınar ilçesinde esnafla bir araya gelerek İlçe merkezinde parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu, iktidara geldiklerinde en ehil kadroları Merkez Bankası, Hazine ve Maliye Müsteşarlığına getireceklerini söyledi. Kamu bankalarında hortumlamayı, 3, 5 müteahhide giden kaynakları durdurup milletin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

“HİÇBİR HAKSIZLIĞA HUKUKSUZLUĞA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Hiçbir ötekileşme olmayacak 84 milyonu kardeş ve eşit vatandaş bileceğini belirten Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hiçbir haksızlığa hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Bütün yolsuzluklara, kamu kaynaklarının kötü kullanımına son vereceğiz. Mülakatla, torpille, iş adamı, dayısı olanın girdiği dönem bitecek, mülakat gidecek, liyakat gelecek. Öyle bir ekonomi kadro ile geliyoruz ki kısa bir sürede bütün Türkiye'nin ekonomik verilerini düzelteceğiz ve bilinçli bir ekonomi politikasıyla, israf ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceğiz. Gelir adaletsizliğine son vereceğiz. Gelir gelmez asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ve alt gelir grupları ile üst gelir grupları arasındaki farkı kapatacağız. Davutoğlu, daha sonra Gevaş ve Edremit ilçelerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim