ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- MEHMET ALİ EKİNCİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 15, 16 ve 17 Ekim tarihlerinde Van’a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde kentteki yerel ve ulusal basınla Elite World Otelinde bir araya gelen Gelecek Partisi heyeti, program öncesinde basın mensuplarını bilgilendirerek, Van’da ya- şanan sorunları değerlendirdi. Van’a değer verdiklerinin altını çizen heyet, Genel Başkan Davutoğlu’nun da kentti çok önemsediklerine vurgu yaptı. Türkiye genelinde konuşulan Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan heyet, Emeklilikte yaşa takılanlar ve parlamenter sitem hak- kında da çözüm önerilerini sıraladı. Programa Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kurucular Kurulu Üyesi Fevzi Donat, İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve kentteki basın mensupları katıldı.

 
GELECEK PARTİSİ HEYETİ VAN’A GELDİ
Programda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, “Türkiye’nin toplumsal olarak ülke genelinde hangi halkların sorunu varsa biz o sorunların üzerine gidip çalışma yapıp bir dizi toplantılar gerçekleştirdikten sonra çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere böylesi bir çalışma yaptık. Kürt Meselesi ile ilgili yıllardır birçok çalıştay, toplantı yapılmış durumda. Kürt sorunu yoktur söylemlerine karşın biz parti olarak zaten partiyi kurarken partinin programına Kürt meselesini koymuştuk. Bugün iktidar ve gelmeyince kepenk indirilenler oldu. İşten çıkarmalar ve iflas edenler oldu. Diğer kalan kesim ise borçlarla hayatlarını devam ettirmeye çalıştı. Şuan yavaş yavaş düzelmeler oluyor ama esnafın istediği bir iş hareketliliği yok. Evet, okullarda açıldı ve tabi ki öğrencilerin kent ekonomisine büyük bir katkısı oluyor. Ancak henüz o hareketliliği kentte bulamadık. Turistler yeni yeni gelmeye başlıyor ve belki ilerdeki süreçte esnafın yüzü gülebilir. Görünürde ciddi bir kalabalık var, her yerde hareketlilik görülüyor olabilir ama çoğu da kuru kalabalıktan ibaret.” Dedi.


“BİR DAHA YAŞANACAK KAPANMA BİZİ BİTİREBİLİR”
Normalleşme kapsamında işlerini yürütmeye çalışan esnafların zor zamanlarının devam ettiğini belirten esnaflardan Derviş Hasanoğlu, “İşler çok kötü” dedi. Yüzlerinin bir türlü gülmediğini söyleyen Ha- sanoğlu, “Korona virüs bitti diyorlar ama işlerde düzelme gözükmüyor. Dolar aldı başını gitti. Halkın alım gücü kalmadı. Ekonomi desen batak bir şekilde devam ediyor. Bunlara baktığınız zaman işlerin iyi olduğundan söz etmek mümkün değil ki. Bu gidişat pek parlak değil, inşallah kapanmalar tekrar gelmez. Çünkü geçen sene de yaz aylarında durumlar iyiydi. Ancak kış mevsimi geldi ortakları Kürt sorunu sona ermiştir diyor ancak biz Kürt sorunu vardır diyoruz.” Dedi


MESELE YALNIZ TÜRKİ- YE’DEKİ KÜRTLER DEĞİL
Komşu ülkelerdeki Kürtler ile ilişkilerini güçlü tutmamız gerektiğini söyleyen Bilici, “Kürt meselesi sadece Türkiye içerindeki Kürtlerle olmamakla birlikte özelikle son zamanlarda malumunuz olduğu üzere Suriye’deki ve kuzey Irak’taki gelişmeleri de yakından takip etmemiz gerekiyor. Oradaki bir nevi Türkiye’deki vatandaşlarımızla akraba olan Kürt soydaşların olan ilişkilerimizde güçlü bir bağ kurarak günlendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.


EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN (EYT) VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (KHK) ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Güçlendirilmiş parlamen- ter sisteme tekrar geçmek için çalışma başlattıklarını dile getiren Bilici, “Altı siyasi parti temsilcilerin ka- tılım sağladığı güçlendirilmiş parlamenğinde kapanmalar da gündeme geliyor. Buradan yetkili mercilere seslenmek istiyorum; esnafın durumu hiç iyi değil, süreç yine kötü devam ediyor. Destek anlamında da istedikleri alamayan esnaf, pandemi döneminde kepenk indirmeyle karşı kar- şıya gelmişti. Bir daha yaşanacak kapanma bizi bitirebilir.” İfadelerine yer verdi.

DONAT: SORUNLARIN ÜZERİNE GİDİP ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Kurulu Üyesi Fevzi Donat ise şunları söyledi: “Van için önemli 3 günlük bir program olacak. İl ve ilçe ziyaretleri ve STK ve kanat önderleri buluşması olacaktır. Genel başkanımız Van’ı çok önemsiyor. Van, Gelecek Partisi ailesi için çok önemli ve değerli bir şehir. İlk defa Gelecek Partisi Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de bir ilde 3 gün kalacaktır. Aslında Van’ı ne kadar önemsediğini ve Van’daki il başkan- lığını taktir ettiğinin bir ifadesidir diye düşünüyorum. Türkiye’deki tüm problemlere çözüm arayışlarımız devam ediyor. Van’da da en büyük sorunlardan biri olan Kürt meselesi var. Bununla ilgili de bir çalışma başlattık ve bununda ilk merkezi Van olacak. Daha sonra bölgelerde toplantılar olacak.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim