ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ-NECMETTİN DURSUN: Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek, Van’ın mevcut sorunlarını değerlendirdi. Programda konuşan Pulcu, “Sekiz kişiden oluşan gruplarla Anadolu’yu gezerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledik ve Anadolu’da kendilerine karşı inanılmaz bir teveccüh oldu.” Dedi.

Türkiye’nin farklı illerinde Gelecek Partisi Temmuz ayı teşkilat, halk, basın ve STK’larla buluşma kapsamında toplantılar düzenlerken, Gelecek Partisi Van İl heyeti de Van’daki yerel ve ulusal basınla bir araya geldi. Yapılanan toplantı da kent esnafının durumu, işsizlik ve Kapıköy gibi birçok sorun konuşulurken, çözülmeyen sorunlara da dikkat çekildi. Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ve Gelecek Partisi Van heyetinin toplantısında kentin önemli konularına dikkat çekildi. Kapıköy Sınır Kapısı, işsizlik gibi önemli konulara değinilen bir toplantıya dönüşen buluşmada İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, yaşanılan mağduriyeti esnaflardan dinlediklerini söylerken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ise “Her şeyi biliyoruz, her şeyi görüyoruz, her şeyi izliyoruz.” Dedi.

‘ESNAFLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ, SOKAKTAKİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI DİNLEDİK’

Programda konuşan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, ‘‘Temmuz ayı teşkilat buluşması, halk buluşması, basınla buluşma ve STK’larla buluşma kapsamında Temmuz ayı içerisinde Anadolu’daki 17 ilde bu bulaşmaları gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz program çerçevesinde öncelikle 15 Temmuz il valiliğimizin düzenlemiş olduğu Akköprü Mezarlığı’ndaki Şehitler Anıtı programıyla başladık, Norşin Cami’sindeki Kur’an tilaveti ve duasıyla programımızı orada araladık. Yaklaşık üç saat süren esnaf ziyaretlerine başladık heyetimizle ve teşkilattaki arkadaşlarımızla. Esnaflarımızı, gençlerimizi, sokaktaki vatandaşlarımızı dinledik. STK’larla ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla her zaman bir araya geliyoruz. Genel Merkezimiz Van’daki esnafın durumu, işsizin durumu ve kapalı olan Kapıköy Sınır kapısının esnafın üzerinde yarattığı mağduriyet ve özellik son dönemde halkın üzerinde oluşan baskıyı vatandaşlarımızdan dinledik. Akşam saatlerinde Van İl valiliğinin düzenlemiş olduğu 15 Temmuz anma etkinlikleri programına katıldık.’’ Şeklinde konuştu.

‘ANADOLU’DA BİZE İNANILMAZ BİR TEVECCÜH OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ’

Daha sonra programda sözü alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu, şunları kaydetti: ‘‘Bütün Anadolu’yu gezdiğimizde bize inanılmaz bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Van’da olmamızın sebebi, sayın başkanın ifade ettiği gibi bütün genel başkan yardımcılıkların başkanlığı altında üç ile 8 kişiden oluşan gruplarla bütün Anadolu’yu dolaşıyoruz. Muş, Bitlis, Siirt ve Van gezimizi yapıyoruz ve bizim gibi gruplar 81 ilin tamamını dolaşıyoruz. Geçen yıl yine Temmuz ayında ziyaretlerimizi gerçekleştirmiştik. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve şahsımla Kars, Ardahan ve Van gezilerimizi yapmıştık.’’

‘BEYAZ GÖLEKLERLE SEMBOLİZE ETTİĞİMİZ ‘TEMİZ SİYASET’ BELGEMİZİ YAYINLADIK’

Parti politikalarına değinen Pulcu, şöyle devam etti: ‘‘ Ekonomide ‘gelecek modelini’ yayınladık. Türkiye’nin en iyi hukukçularından olan Serap Yazıcı’nın başkanlığında özel bir grup oluşturduk, güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifimizi metin haline getirdik. Kamuoyuyla ve diğer partilerle paylaştık. Beyaz göleklerle sembolize ettiğimiz ‘temiz siyaset’ belgemizi yayınladık. EYT sorununun çözümüyle ilgili bir metin hazırladık. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını nasıl çözeriz. Vatandaş ta kendine bir ‘Rabia’ bulmuş. Her şeyi biliyoruz, her şeyi görüyoruz, her şeyi izliyoruz ve sandığı ekliyoruz.’’

Editör: TE Bilisim