Başkan Karabıyık yaptığı açıklamada; Son bir hafta içerisinde 3 kez sel felaketi yaşayan Başkale ilçemizin Esenyamaç Mahallesi başta olmak üzere, Özalp’in Paçoğlu mahallesi ve Çaldıran ilçemizin Osmanlı ve Çubuklu mahallelerinde sel afetiyle karşı karşıya kalındı.

Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi, diğer mahalle ve mezralarda 32 evin kullanılmaz halde olduğu ve sel felaketinde şu anada kadar 900 hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca Özalp Balçıklı köyü (Paçoğlu) mahallesinde bastıran yağış vatandaşlara korku dolu anlar yaşatmıştır. Sel Felaketinde can kaybının olmaması sevindirici iken çok sayıda ev ve hayvan barınaklarının kullanılamaz hale gelmesi ve yine çok sayıda küçük ve büyük baş hayvanın sel sularına kapılarak telef olması çok üzücüdür. Yine Çaldıran ilçemiz Osmanlı ve Çubuklu mahallelerinde yaptığımız tespitler doğrultusunda sel felaketinde 50 civarında küçükbaş hayvanın telef olduğu bilgisine ulaşılmış özellikle mahalle içindeki yollar tahrip olmuş ve tarım arazileri zarar görmüştür.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı olarak, Sel Felaketlerinde zarar gören köylerin Afet kapsamına alınması gerektiğini belirterek hükümete sesleniyoruz, ayrıca yaşadıkları il veya coğrafya farklı olsa da Toki nin yangın bölgesinde yapmayı planladığı yıkılan ev ve hayvan barınakları ücretsiz yapılacaktır projesini, Van Başkale başta olmak üzere sel felaketinde zarar görmüş diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımız için ’de uygulamalıdır dedi.

Editör: TE Bilisim