ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ/SERCAN CANSIZ- Geçtiğimiz yıl Ahmet Davtuoğlu tarafından kurulduktan sonra Van İl Başkanı olarak Abdulhekim Karabıyık’ı il başkanı olarak atayan Gelecek Partisi kentteki basın mensupları ile bir araya geldi. Kuruluşu pandemi sürecine denk geldiği için kamuoyuna gecikmeli olarak seslenen il teşkilatı başkan ve teşkilatı ile partiye ve kentteki durumuna dair değerlendirmelerde bulundu. İl başkanı Karabıyık, toplantıda Partinin il başkanlığına atanması, siyasetteki geçmişi, kuruluş süreci ve partinin teşkilatlanması gibi birçok konuya dair değerlendirmelerini paylaştı. Gelecek Partisi il başkanlığına getirilmeden önce genel Başkan Davutoğlu ile uzun süren görüşme gerçekleştirdiğini ve bu anlamda bir yol haritası da belirlediklerini söyleyen Karabıyık, “Birileri diyordu ki Gelecek Partisi tabela partisi olacak, biz buna karşı çıkarak biz tabela partisi değil, ülkenin iktidarı için yola çıkmış bir partiyiz.” Diyerek iddialı mesajlar verdi.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı, Abdulhekim Karabıyık başkalığında bir kafede verilen programda gazetecilerle bir araya geldi. Burada Gelecek Partisi ve kendisinin ise nasıl Van il Başkanı olduğu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Gelecek partisi hakkında ise bir tabela partisi olmayacağını ifade etti.

AHMET DAVUTOĞLU TARAFINDA DAVET EDİLDİM

6 ay önce gelecek partisi Van İl Başkanlığı için Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara’ya davet edildiğini söyleyen Abdulhekim Karabıyık, “Benim partimizin kuruluşundan sonra başkanlık için Hiçbir müracaatım olmadı, çünkü gerçek anlamda siyasete çok incinmiştim. 2014 Eylül ayından itibaren AK Parti’deki aktif siyasi görevime son verdim. Ancak bir fırsat daha geçmişteki AK parti AK Parti ruhu tekrar oluşur mu? Bunun bayağı bir mücadelesini verdik, ama baktık ki giderek bırakın o ruhu gün geçtikçe kan kaybetmeye başladı. Aynı zamanda yola çıktıkları arkadaşlarını hem genel merkeze ve hem de yerel de olan yol arkadaşlarıyla alakasız insanlarla değiştirdiler.”

AHMET DAVUTOĞLU İLE BİR BUÇUK SAAT ÖZEL GÖRÜŞME

Ahmet Davutoğlu ile bir buçuk saat özel görüştüğünü ifade eden Karabıyık, “Önceki siyaset hayatımda Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile tanışma imkânım olmuştu. Ve daveti üzerine Ankara’ya gittim. Bir buçuk saat özel bir görüşme sağladıktan sonra yol haritamızı belirledik. Daha sonrasında Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı olarak atamam gerçekleşti.” Dedi

HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TEŞKİLATIMIZI KURDUK

Van’da yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen teşkilatlarını kurduklarını ifade eden Abdulhekim Karabıyık, “Benim Van İl Başkanlığına atanmam ile burada bir çığ felaketi yaşandı. O zamanki çığ felaketinde insanların donmuş bedenleri ve bir taraftan da hayatını kaybetmiş insanların taziyelerine katılarak yakınlarının acılarını paylaştık. Daha sonrasında Başkale’de de deprem felaketi yaşandı. Ama bu oluşan tüm olumsuzluklara rağmen geçmişteki tecrübelerime dayanarak çok hızlı bir şekilde teşkilat yapılanmamızı gerçekleştirdik. Sonrasında 50 kişilik bir il kurucu yönetimini oluşturduk.” Dedi

RADİKAL VE DÜRÜST BİR SİYASETÇİYİM

Kendisinin radikal ve dürüst bir siyasetçi olduğunu söyleyen Karabıyık, “Özetle şunu belirtmek isterim ki çok radikal ve dürüst bir siyasetçiyim, geçmişteki partimde bile ilk demokrasi bayrağını çeken biriyim.  2009’da mensubu olduğum parti içerisinde, Van Merkez İlçe Başkanlığına aday olurken o gün yine kendi partim içindeki bazı güçler biz ne dersek o olur biz hangi delegeleri yazarsak o olur, sen başkan olamazsın dediler. Delegeleri kendileri yazmalarına rağmen, ben de güçlü olan halktır, halk ne diyorsa o olacaktır dedim. O dönemde iki tane ulusal kanal vardı her üç günde bir televizyona çıkar kendimizi anlatırdık.” ifadelerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ŞAHİT OLDU

Seçimlerde halkın oylarının önemine değinen Karabıyık şöyle devam etti, “Gelecek Partisi’nin yol haritasında göreceksiniz ki birileri nasıl biz ne dersek o olur, biz ne istersek o olur, 2009’da da değimiz gibi hayır siz ne derseniz olmaz, halkın ne dediği ve ne istediği olur.” Diyerekten Van merkez İlçe Başkanı oldum. Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna bizzat şahit oldu.” dedi

TEK ADRES GELECEK İL PARTİSİ

Kendisinin iş yeri olmasına rağmen vatandaşları işyerine götürmediğini ifade eden Karabıyık, “Görevlendirmeyi alır almaz adresimiz neresi olsun? Sorusunu kendimize sorduk. Kendi iş yerim olmasına rağmen hiçbir vatandaşı iş yerime götürmedim. Çünkü Tek adres Gelecek Partisi Van il başkanlığıdır.” Dedi

2030 YILINA KADAR SÖZLEŞME İMZALADIK

10 yıllık bir bina kiraladıklarını belirten Karabıyık, “Gelecek nesillere uygun, Van Beşyol’da Handil İş merkezinde adeta Van’ın kalbi dediğimiz bir yerde binamızı tuttuk. Böylelikle 2030 yılına kadar sözleşme imzaladık, böylelikle Türkiye’de ilk defa bir parti binası 10 yıllık sözleşme imzalayarak ulusal basında da bayağı bir karşılık buldu.” Dedi.

GELECEK PARTİSİ TABELA PARTİSİ OLMAYACAK

Gelecek Partisi’nin tabela partisi olmayacağını dile getiren Karabıyık, “Birileri diyordu ki Gelecek Partisi tabela partisi olacak, biz buna karşı çıkarak biz tabela partisi değil, ülkenin iktidarı için yola çıkmış bir partiyiz.” Şeklinde konuştu. Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı teşkilatlarında bulunan isimlerinin açıklanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program tamamlandı.

Editör: TE Bilisim