ŞEHRİVAN HABER: Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, gündeme dair konuları değerlendirdi.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, gündeme dair konuları değerlendirerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Karabıyık, Dünya’yı etkisi altına alan salgının etkilerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 Corona virüs salgınında iki milyondan fazla vaka sayısı yüzbinlerce hayatını kaybedenler oldu. Bu vesileyle Ülkemizde ve ilimizde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Her ülke sadece bu salgına yönelik belli bütçeler ayırdı. ayrılan bu bütçeyi vatandaşlarına hayatlarını idame etmelerine yönelik yardımcı oluyorlar. Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizimde ülkemiz bir bütçe ayırdı, ayrılan bu bütçe yetersiz olsa bile ancak dağıtımların eşit bir şekilde olmasını arzu ederdik” dedi.

“VAN’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ”

Karabıyık, 21 ildeki çiftçiye tohum desteğine değinerek Van’ın liste dışında bırakılmasının eleştirerek şunları ifade etti: “Geçen hafta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Hazine desteği ile ilgili bir açıklama yaptı Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 21 ildeki çiftçiye tohumun yüzde 75'inin hibe edileceğini belirterek, ekilebilir tüm arazilerin tarımsal üretime açılacağını söyledi. Bu Proje kapsamında buğday tohum desteği olarak Hükümetin geçen hafta açıklamış olduğu %75 olan desteğin, 21 il arasında yine maalesef Van yok. Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Bingöl, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Muş, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat yer alıyor.  Tüm bu iller arasında yine Van’a üvey evlat muamelesi yapılarak bu destekten mahrum bırakılmıştır. Oysaki Bakan beyin yapmış olduğu açıklamasında bu projenin tamamıyla gençlere yönelik olduğunu söylemesine rağmen söylem ile eylem birbirini tutmamıştır Türkiye sıralamasında Van’ın genç nüfusu 6’ıncı sırada olmasına rağmen genç nüfus: 241.553 İl nüfusuna oranı % 21,95 rakamları göz önünde bulundurarak Van’ın bir kez daha göz ardı edildiğini görebiliyoruz” diye belirtti. 

KARABIYIK: VAN HEPİMİZİN

Karabıyık, son olarak şunları belirtti: “Tarım ve Orman Bakanı’nın yapmış olduğu bir diğer açıklamasında Hazine arazisi desteği  ile alakalı  ilk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesi sağlanacak. Çiftçiler, bu arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacak. Böylelikle hem çiftçiler hem de ülkemiz kazanacak. Demiştir ancak Bingöl, Erzurum, Erzincan Kars, Kayseri Muş, ve Sivas illeri ile aynı coğrafyada aynı rakımda aynı iklimde olmamıza rağmen ne yazık’ ki Van ilimiz yine yoktur. Özelikle Bu ve buna benzer ilimizin genelini ilgilendiren toplumsal konularda tüm sivil toplum kuruluşlarını hep birlikte harekete geçerek duyarlı davranmalarını arzu ediyoruz. Çünkü Van Hepimizin”

Editör: TE Bilisim