HABER MERKEZİ:  Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Türkiye’deki Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) nedeniyle ülkede genelinde ve kent nezdinde maske sorunun devam ettiğini söyledi. 

Dünya’da hızla yayılan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) nedeniyle hayat durma noktasını gelirken Türkiye’de tedbirler alınmaya devam ediyor. Türkiye’de özellikle salgınla ilgili alınan tedbirler kapsamında maske satışının yasaklanması ve ücretsiz maske dağıtımının başlatılmasının ardından Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Türkiye’de ve Van’da maske sorunun devam ettiğine yönelik açıklama yaptı.

“VAN’DA MASKE SORUNU DEVAM EDİYOR”

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ve il özelinde maske sorunun çözüme kavuşmadığı belirtti. İl Başkanı Karabıyık, insanların maske mağduriyetleri sürdüğünü, vatandaşların maske ile olan ağır imtihanın gün geçtikçe katlanarak devam ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Maskede en büyük sıkıntı tüm kamu yerleşkelerinde, bankalarda, marketlerde yaşanıyor. Çünkü bu alanlarda işlemlerinizi takip etmek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için maske takmak zorunluluğunuz var aksi taktirde bina içine girişinize izin verilmiyor. Maske satışları yasak olduğundan dolayı özellikle market sahipleri maske alamıyor. Müşterilerinin maske ihtiyacını karşılayamayan marketler mağduriyet üstüne mağduriyet yaşıyor. Vatandaş da maske satışı yasak olduğundan dolayı kendilerine devlet eliyle gönderilecek maskeleri bekliyor” dedi.

KARABIYIK: ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRADI

İl Başkanı Karabıyık, maske sorunun devam ettiğini ve çözüm önerisinde bulunarak şunları ifade etti: “Vanlı Vatandaş ise maske bulamadığından dolayı haklı olarak market sahiplerinden müşterilerine maske verilmesini bekliyor, marketler ise maske satışı yasak olduğundan dolayı maske tedarikinde zorlanıyor.  Bu yüzden markete gittiği halde alışverişini yapamayıp eli boş dönen insanlar oluyor. Peki, çözüm nedir? Çözüm Hükümet maske satış yasağına son vermesidir. Vatandaş devletten ücretsiz maske temin edebileceği gibi isterse ücret karşılığı da maskesini alabilmelidir. Bu konuda eczanelere satış için izin verilmelidir. Market sahipleri de müşterisine vermek üzere her an ellerinde maske bulundurabilmelidir” diye belirtti.

“MASKE SATIŞI YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Son olarak İl Başkanı Karabıyık, maske satışı yasağının kaldırılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Biz biran önce maske satışı yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Maskeler ücretsiz dağıtılabileceği gibi eczaneler eliyle de satılabilmelidir. Serbest piyasa koşulları bunu gerektirmektedir. Serbest piyasa koşullarında rekabet beraberinde kalite ve fiyat indirimini de getirecektir. Maske üretiminin tek elden yapılması, devletin maskeleri tek elden alması rekabet koşullarını ortadan kaldıracağı gibi birçok üreticiyi de zor durumda bırakıyor. Gönül ister ki devlet kurumları başta olmak üzere Van ve bölge illerinde maske temini ihtiyacı duyan tüm işletmeler, Van - Tekstilkent ve Van Olgunlaştırma Enstitüsünde üretilen maskeleri tercih etsin. Bu şekilde Van ekonomisine de katkısı olacağına inanıyoruz” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim